Kim’s week 17: een immense kater, sportmixen en weinig productiviteit

Chai latte

Inhoud:

Kim’s week 17

Leuk om te horen dat mijn weekoverzicht van vorige week positief ontvangen werd! Het voelt een beetje als een Simba moment; als je je leeuwenwelpje laat zien, maar de kudde reageert net niet lekker, sta je ook maar zo te staan op je rots. Veel positieve reacties en daar werd ik blij van. Mocht je een op- of aanmerking hebben, kun je die hier onder de blogpost achterlaten. Je reactie wordt gewaardeerd!

Deze week was het wéér lekker weer (dus ging mijn productiviteit met rappe schreden naar beneden, die productiviteit staat namelijk inherent aan het weer), kreeg ik eindelijk de lijn voor sporters binnen maar voelde ik me niet zo camera geniek, deden we petje op, petje af via Facetime, speelde ik kapstertje en had ik zin om te shoppen, maar bleven de liquide middelen uit. Het feit dat de week begon met een immense kater, droeg ook niet bij aan m’n arbeidsethos.

Maandag

Vandaag hadden we een ontzettende kater. Echt niet normaal, het formaat daarvan. Worden jullie er ook zo reconsitrant van dat je niet naar een café kunt, niet even ergens een hapje kunt eten? Ik zeker, dus zo nu en dan komt er een uitspatting dat ik me even moet laten gaan en ja, het resultaat is dan dus een hersenpan die het te lang zonder water heeft moeten stellen.

En wat is er lekkerder dan vet eten als je een kater hebt? Ik had dus echt enorme zin in knoflookgarnalen met spaghetti, zoals je ‘m in een Spaans restaurant krijgt. Alleen daar bestel je het niet omdat je de tegenwoordigheid van geest hebt dat je dan de rest van de avond met niemand meer kunt praten. Laat dat dan het enige voordeel van deze sociale quarantaine zijn, dus ik ging vol los met de knoflook én de chili.

Knoflookpasta

Om de quarantainekilo’s een klein beetje in te perken had ik ‘m gemaakt met deels spaghetti, deels courgettini. Het is vet simpel: neem diepvriesgarnalen en spoel ze af onder de koude kraan. Doe ze dan in een kommetje met 2 el Spice it Up! kruidenmix en 3 teentjes knoflook (ik zei het toch; ik spaar je niet). Je kunt ze zo lang als je wilt marineren. Dan haal je een courgette door een spiraalsnijder of je koopt kant-en-klare courgettini. Kook de pasta. Bak dan de garnalen op in een grote wokpan en de laatste 20 seconden bak je de courgettini mee. Zet dan het vuur uit en gooi de pasta erbij en roer alles door elkaar. Ik kan er wel van genieten als je voor het opdienen nog flink wat Parmezaanse kaas er overheen gooit.

Pasta eten

Vandaag waren ook ein-de-lijk de sportmixen binnen gekomen. Normaal pakt de sociale werkplaats voor ons in, maar die zijn nu natuurlijk ook dicht. Het was dus wat professioneel passen en meten om toch wat op voorraad te krijgen, maar eigenlijk duurt het me allemaal te lang. Stel je even voor dat je per mix wel 30 keer een recept aanpast, maar dan echt op een schaal van ‘een kwart theelepel meer dit en dan mis ik nog dat’. Ik voel me dan altijd een echte hekst die in kruidenpotjes staat te roeren. Als je dan lang moet wachten op het eindresultaat dan is dat wel even een testje discipline om niet gefrustreerd te worden.

Ik voelde me vandaag alleen niet camera waardig door dus die kater. Eigenlijk wil ik alleen maar onder een dekentje zitten met active wear zonder actief te zijn, dus ik stel de introductie nog een dag uit.

Dinsdag

‘The camera loves you’ is echt het laatste wat ik ga horen vandaag want ik heb weer zin in m’n camping outfit, dus ik kies ervoor om de introductie nog een dagje uit te stellen. Wat erg!

Wél had ik tussen de middag een quinoa bowl gemaakt, omdat ik had bedacht dat dat toch niet veel tijd kost. Waarschijnlijk was dit weer gewoon ouderwets uitstel gedrag omdat ik er weinig voor voelde om productief te zijn vandaag. Misschien is het toch waar dat die katers tegenwoordig langer aanhouden? ‘Fit’ en ‘energiek’ zijn vandaag geen woorden die mij omschrijven.

Quinoabowl

Mijn lievelingseten is dus Vietnamees. Ik vind dat zó lekker! Ik woon in de buurt van het Gelderlandplein in Amsterdam en we zijn er sinds vanavond achter dat daar een goede Vietnamees zit waar je kunt afhalen. Aanrader dit! Groot fan hier van de citroengras kip op een baguette, verse loempia’s en een noedelbowl.

Vietnamees

In avond gingen we petje op-petje af doen met vrienden via Facetime. Ook helemaal grappig, want het was met rare voorwerpen zoals klusmateriaal en een zonnebril. Eigenlijk allesbehalve een petje.

Petje op

Woensdag

Jawel, trekken aan een dood paard heeft minder voeten in de aarde: ik heb eindelijk de introductie van de sportmixen gedaan en de fotografie hiervoor. Achteraf ben ik dus helemaaaaaal niet tevreden over de fotografie, dus dat moet opnieuw. Wist ik hier nog niet. Ik moest ook wel echt het filmpje voor de introductie vandaag opnemen, want er komt een koortslip door.

Hou op met me.

Maar het is dus helemaal gezellig: we hebben 4 mixen, speciaal voor sporters en mensen die zoutloos willen eten. Het idee kwam van Sabine; haar vriend was tijdelijk een sportdieet aan het doen om wat fitter te worden. Dat komt erop neer dat je veel eiwitten moet eten, dus kwark of een shake bij het ontbijt, rijst met groenten (zoals broccoli en spinazie) tussen de middag én in de avond. Je mag absoluut geen sausjes, dus dan is zo’n dieet super lastig vol te houden, omdat je alleen maar smakeloze bende naar binnen aan het werken bent. Toen vroeg zij zich dus af of we hier geen smaakmixen voor konden ontwikkelen.

Het is een complete lijn geworden: Muscles 4 Breakfast, Muscles 4 Chicken, Muscles 4 Fish en Muscles 4 Spicy. Het werkt vet simpel: de Muscles 4 Breakfast is natuurlijk voor je ontbijt, dus dat gooi ik door m’n smoothie, eiwitshake, door kwark, (proteïne pancakes), bananenbrood, dat soort dingen. De rest gooi ik door groenten als ik die opbak, over kip of over vis of ik gooi gewoon alles in een pan en roerbak het door elkaar (je kent me: weinig afwas). Ik zal hier even een fotootje toevoegen van de mixen, maar ik ben dus allesbehalve tevreden erover. Ik wil ze eigenlijk in een sport omgeving schieten, maar ik zie het nog niet helemaal voor me.

Sportmixen

Als we het toch hebben over sportmixen; ik probeer een beetje fit te blijven. Deze video vond ik de leukste van deze week:

M’n vader was vandaag langs gekomen, want die werd nu wel echt eenzaam. Hij had wat weg van Wickie de Viking: aan de achterkant een lange mat en aan de voorkant een kaarsrechte pony. Had ie dus besloten dat het de hoogste tijd was dat hij zelf z’n haren ging knippen en de voorkant ging er als eerst af, want het hing voor z’n ogen en dus was ie maar voor een pony gegaan.

Papa knippen

Echt veel te hilarisch maar het zag er niet uit. Jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt, dan had ik aardig wat chantage materiaal gehad. Ik had hem en Steef dus geknipt en het was best goed gelukt! Zie me gaan met die schaar; als alle kappers open waren geweest had het in geen lichtjaren gemogen.

Papa knippen

Donderdag

Wat is dat toch met al die mensen die nu ineens een talencursus doen, hun productiviteit hoog weten te houden en zichzelf aan alle kanten ontwikkelen? Geef mij maar gewoon m’n kantoor hoor, waar ik geen afleiding heb van dingen zoals de was doen of nog meer eten en waar je niet met z’n tweeën in een huis rondloopt. Weet je wat ik daarvan het meest irritant vind? Als de een werkt en de ander de vaatwasser gaat uitruimen bijvoorbeeld. Dan heb je toch het gevoel dat je moet helpen, terwijl je vol in iets bezig bent. Heel irritant.

Geef mij maar gewoon een externe ruimte, als je dan thuiskomt ben je thuis en dan plan je je dagen iets meer. Meestal heb ik 1 x per dag een dag dat ik film en recepten maak. Aan het einde van de dag ben je er dan wel echt klaar mee, maar dan heb je wel alles in 1 x geschoten. Nu doe je elke keer iets en ik weet niet hoe jouw keuken eruit ziet als je klaar bent met een baksel of recept? Juist, 1 grote ontploffing en dat heb ik nu dus elke dag.

Hopeloos.

Ook heb ik hier thuis een bovenbuurman die de competentie heeft om heel hard te fluiten. Maar echt keihard en dat doet ie dus veel en vaak. Ik vind het bloedirritant.

Ik was dus niet bepaalt een zonnestraaltje vandaag, dus ben ik maar in de tuin gaan liggen met m’n laptop om stukjes te tikken. Echt dingen bedenken gaat er toch niet van komen vandaag.

Werken in de tuin

Omdat m’n humeur onder het vriespunt lag, had ik besloten dat chocolade en een chai latte wel een goed idee zouden zijn. Hebben jullie Godiva chocolade weleens geprobeerd? Echt intens lekkere en zachte chocolade! Die chai latte maakte ik zelf, want 1: de cafe’s zijn niet open en 2: in chai latte zit 50% suiker. En als ik het binnenkrijg met eten vind ik het niet erg, maar in drinken vind ik zonde.

Als we het hebben over hypocriet.

We hebben nu sinds kort een melk opschuimer. Daar gooi ik 200 ml melk in met 1 kleine tl Chai Tea Mix. Ik gooi er dan nog wel een klein beetje honing bij en dan schuim ik het op. Anders kun je het ook gewoon verwarmen in een pannetje. Echt vet lekker! Je moet alleen de laatste slok niet drinken, want omdat wij geen e-stoffen gebruiken lossen de kruiden niet op.

Vrijdag

Ik blijf maar denken aan een tip die iemand laatst postte onder een Instagram foto van mij; een tosti met ham en kaas, ui en Skinny Dipping. Ik zie al die kaas eruit druipen, ik voel het knapperige brood. Ik neem mezelf voor om vandaag écht die supermarkt te trotseren om er als een redder met een tosti uit te komen.

Deze garnalen pil pil zijn online gekomen deze week en het filmpje is misschien niet heel prachtig, ze zijn wel heel lekker!

Zaterdag

Zo’n zin om te shoppen vandaag, maar kijk me zitten thuis zonder geld. De verbouwing is iets duurder uitgevallen (een extra hypotheek iets), dus als het shoppen wordt zal het vandaag wel eindigen bij een paar sokken. Ik heb dus besloten om er niet aan toe te geven, maar alsof het algoritme van Instagram het ruikt, krijg ik alleen nog maar kleding advertenties voorgeschoteld.

Het geld brandt in m’n zakken, maar dan is het wel monopoly geld en ik ga het alsnog niet uitgeven.

Vaak vind ik eten afhalen was tegenvallen, maar in de buurt bij ons zit een Indonesische toko en die is zoooo lekker! 2 Dikke bakken gehaald en daar 2 dagen van gegeten. Puur genieten.

Indonesisch

Indonesisch

Zondag

Vandaag sta ik op standje paniek. Er zijn technische problemen met de webshop en dat is al de zoveelste keer. Onze webshop draait op Magento en na wat Googlen kwam ik erachter dat wij Magento 1 hebben en dat die niet meer ondersteund wordt na juni. WHAT?! Nu kan ik overstappen op Magento 2, maar het feit dat alleen het cijfer verschilt, betekent niet dat het overzetten simpel is. Vergelijk het met een BMW motor willen inbouwen in een Kia wagen. Past niet.

Ik was sowieso al klaar met Magento, want we bleven problemen hebben en voor Magento moet je echt de CMS kunnen bewerken, dus echt kunnen programmeren. Ik zat er al heel lang tegenaan te hikken, maar ik heb nu uitgezocht hoe, wat en waar, dus volgende week moet ik een nieuwe website bouwen. Als ik iets bedenk moet het ook altijd NU, dus liever vandaag dan morgen.

Herkenbaar?

Omdat techniek niet mijn sterkste kant is, zal m’n humeur volgende week wel rond standje vriespunt liggen. Ik hoop dat ik volgende week trots kan roepen dat we live zijn!

Categorieën

Menu