Shoarma met ‘n Twist: ideaal voor fitness boys en beach girls!

Shoarma met

Alleen maar shoarma gegeten rond 4 uur ‘s nachts in een tent die verlicht wordt door TL licht? Zonde, want zonder 10 bier kan shoarma namelijk ook fantastisch zijn. Hoewel zo’n broodje van lam, kip, kalkoen of rund een ordinaire naam heeft, hoeft het helemaal niet ordinair of een calorieën bom te zijn.

Onze Shoarma met ‘n Twist is juist ontwikkeld voor fitness boys en beach girls, omdat het fantastisch in je dieet past!

Inhoud:

Shoarma met ‘n Twist voor fitness boys & beach girls

Wij zijn zelf fan van Shoarma met een Twist, omdat het kruidenmengsel je een smaakexplosie van geuren en smaken uit het Midden-Oosten geeft. Alsof je door de souks van Marrakesh struint, je in het meest fantastische restaurant van Israël zit of je door de straatjes van Libanon struint. Alles komt erin samen en dat is echt niet alleen om shoarma mee te maken.

Marineer je kip in Shoarma met ‘n Twist, strooi wat over je eitje of maak je groene groenten uit de oven ermee op smaak met alleen een beetje olijfolie. We hebben onze Shoarma met ‘n Twist speciaal ontwikkeld zodat het heel goed past bij spinazie, kip, rundvlees, broccoli en peulvruchten mee op smaak te brengen zonder calorieën toe te voegen.

Goede tip: maak je zoete aardappel klaar met het kruidenmengsel of bak je noten in een pan op met de kruiden. Zonder extra calorieën een super goede smaak en echt weer eens iets anders!

Wel eens kipreepjes gemarineerd in échte shoarma met ‘n twist en dan in een slablad gelegd met lenteuitjes en zelfgemaakte kerriesaus? Now we’re talking….

Ingrediënten

Dit lijkt me een mooie als quiz. Onze Shoarma met ‘n Twist bevat komijn, kruidnagel, karwij, geelwortel, selderij, foelie, knoflook, koriander, ui, zout, gember, paprika, kaneel, chili, nootmuskaat, mosterd, peper, piment, fenegriek. Wedden dat je er minstens 3 vergeet?

Just in case: verschil tussen shoarma en kebab

Die is er niet.

Gezondheid

Chili

Chili is natuurlijk rete bekend, maar wist je dat de kleine pepertjes ook heel gezond voor je zijn? Chili draagt bij aan een gezond hart, helpt tegen diabetes, is anti-bacterieel, is goed tegen maagzweren, helpt bij overgewicht (natuurlijk niet als je elke week ‘s nachts zo’n broodje shoarma met saus weg beukt), is goed tegen verstopping en zou ook goed werken tegen kanker.

Kruidnagel

Ook kruidnagel is zo’n wonder spulletje. Kruidnagel helpt ontzettend goed bij kiespijn (dit heeft me in Australië gered), is goed bij hoesten en ademhalingsproblemen, werkt tegen ochtendmisselijkheid, goed bij stress en verkoudheid en, jawel, wordt als een afrodisiacum gezien.

Hulde.

Geelwortel of kurkuma

Echt één van de meest gezonde kruiden die er zijn, is geelwortel. Ook wel kurkuma of turmeric genoemd. Geelwortel zou goed werken tegen kanker, zou je immuunsysteem een boost geven, is goed voor je lever, werkt tegen artritis en alzheimer en helpt bij gewichtscontrole en is goed voor je spijsvertering. Echt heel goed om geelwortel af en toe te gebruiken door je eten. Je kunt er je rijst mee kleuren, je groenten een lekkere smaak mee geven of de bekende ‘golden milk’ mee maken. Of natuurlijk gewoon Shoarma met ‘n Twist gebruiken; heb je alles in één.

Geelwortel

Bron foto

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu