--> Pompoenwafels van boekweitmeel - Green Gypsy Spices
Ontbijt Pumpkin Spice Recepten Zoet

Pompoenwafels van boekweitmeel

Hedwig Cools

Hedwig maakt de meest lekkere en kleurrijke ontbijtcreaties. Haar Instagram is echt een feestje! Ze gebruikt veel fruit en veel bloemetjes en het geheel ziet er gewoon feestelijk uit. Ook de hartige gerechten weet ze trouwens leuk op te fleuren.

Latest posts by Hedwig Cools

Pompoenwafels van boekweitmeel it is

Om je dag gezond & energiek te starten, als tussendoortje of 4-uurtje, of gewoon omdat je er zin in hebt! Elke reden is goed om deze pompoenwafels van boekweitmeel te maken! Ze zijn licht verteerbaar én zo krijg je bij je ontbijt gelijk groenten binnen.

Pompoenwafels van boekweitmeel

Bereiding: 15 minuten
Benodigdheden: wafelijzer, keukenweegschaal, maatbeker, blender.
Baktijd: 4 minuten per 2 wafels
Portie: 12 wafels

Ingrediënten pompoenwafels van boekweitmeel

260 gr gestoomde of gekookte pompoenblokjes
200 gr boekweitmeel
200 ml amandelmelk
4 eieren
1 afgestreken el bakpoeder
1 el honing
1 el kokosolie
1 el Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy Spices

Pumpkin Spice Mix

Pumpkin Spice Mix is voor iedereen die van bakken houdt, maar die nieuwsgierig is naar MEER. Ben jij ook niet iemand die elke dag dezelfde route naar huis wil fietsen? Die niet elke week in hetzelfde bruine café afspreekt met dezelfde vrienden om weer hetzelfde te bestellen? Die niet heel z’n leven al uitgestippeld wil hebben?

Pumpkin Spice Mix is er voor iedereen die wel eens iets anders wil dan die eeuwige kaneel. Hij is warm, zoet, kruidig en past in élk baksel, of we het nu hebben over pancakes, koekjes, granola, Pumpkin Spiced wafels met een cashew frosting of pompoenwafels, zoals hier.

Winning team:

Kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier.

Bereiding

Schil en stoom of kook de pompoenblokjes gaar in 10 minuten. Doe deze samen met de overige ingrediënten in de blender en mix tot een glad geheel.

Laat je wafelijzer warm worden en giet er een beetje arachide olie op. Bak de wafels voor 4 minuten goudbruin en leg ze op een rooster. Ga zo door totdat het deeg op is.

Deze wafels zijn lekker met yoghurt en vers fruit of met gesmolten chocolade en gehakte noten en natuurlijk zeker ook met een grote toef slagroom, of laat je fantasie gewoon vrij!

Pompoenwafels van boekweitmeel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com