--> Pumpkin Spice wafels met cashew frosting - Green Gypsy Spices
Pumpkin Spice Recepten Zoet

Pumpkin Spice wafels met cashew frosting

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Pumpkin Spice wafels

Als mensen op Instagram foto’s van wafels posten, vooral in het weekend en er dan ook nog eens met een shitload aan vers fruit bij en, hou op met me, bloemen er omheen, word ik per ongeluk heel jaloers. Komt iemand mij dat nog even brengen als ontbijt op bed, of hoe zit het? Helaas was het op Thuisbezorgd niet te bestellen, dus dan maar zo: een recept voor Pumpkin Spice wafels met een cashew frosting, die al die bloemen van #InstaPerfectLife het nakijken geeft.

Pumpkin Spice wafels

Bereiding: 15 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een wafelijzer en een blender of keukenmachine
Portie: 2 personen

Ingrediënten Pumpkin Spice wafels

 • 50 gr speltmeel
 • 2 eieren
 • 1 grote el Pumpkin Spice kruiden van Green Gypsy
 • 75 ml (kokos)melk
 • snufje zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 grote el olie

Ingrediënten cashew frosting

 • 150 gr rauwe cashewnoten, een nacht geweekt (let op dat je geen gebrande neemt)
 • 3 medjool dadels
 • 1 el olie
 • 4 el limoensap
 • evt wat rasp van de schil van de limoen

Pumpkin Spice kruiden

Ok, wie nu nog nooit van Pumpkin Spice kruiden heeft gehoord, moet ernstig aan zichzelf gaan twijfelen. Of zich er gewoon bij neerleggen dat ze het bij SBS 6 niet over zulke hippe dingen gaan hebben.

Pumpkin Spice kruiden zijn je must-have ding als je van bakken houdt. Of je er nou je pancakes mee opleukt, het in een taartbodem probeert, er Pumpkin Spiced granola mee maakt, of het in een pompoenbrood met pure chocolade knalt, mij maakt het allemaal niet zoveel uit.

Het is kaneel 2.0, door de kruidige smaak van nootmuskaat en piment, de warmte van gember en kruidnagel en het zoete van steranijs en, ok dan, een vleugje kaneel. Het geeft veel meer diepte aan je baksels, zonder dat je daar gekke capriolen voor uit hoeft te halen.

Winning team:

Kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier.

pumpkin spice wafels

Bereiding Pumpkin Spice wafels

Begin met de cashew frosting:

Laat de cashewnoten een nacht weken in water. Wel echt doen, want anders wordt het een droge bedoeling en is je keukenmachine niet blij met je. Giet de cashewnoten af en doe ze in deze keukenmachine, samen met de andere ingrediënten voor de cashew frosting en mix ze totdat je een smeuïge massa hebt die weleens door zou kunnen gaan als cashew frosting.

Gebruik ‘m daar dan ook voor.

Dan de wafels zelf:

Mix alle ingrediënten door elkaar. Laat je wafelijzer echt goed heet worden, dan kunnen ze beter rijzen, anders wordt de boel plakkerig.

Maak dan Pumpkin Spice wafels van je beslag, spuit de cashew frosting erop, maak het knap met eventueel wat fruit en maak mij jaloers op Instagram (@greengypsyspices of @kimovergaag).

Pumpkin Spice wafels

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com