Chai latte poeder // 100% puur en suikervrij

Chai latte poeder

Inhoud:

Chai latte poeder

Chai tea is razend populair, ik geloof dat het drankje zijn/haar eigen populariteit niet eens kan bijhouden. Niet voor niks, want het is lekker en is een lekkere afwisseling op koffie of normale thee. Maar wist je dat veel Chai latte’s van je hipster koffietentjes en de Chai latte poeder die je in de winkel ziet tot wel 50% suiker bevatten? Niet heel vreemd dus, dat je het zo lekker vond.

Geen nood: er is leven na deze schok. Ook jij kunt heel makkelijk zelf een Chai latte maken, zonder dat je bloedsuikerspiegel daarmee stijgt tot in het rood.

Suiker in Chai latte poeder

Veel van de Chai poeders bevatten tot wel 50% suiker en een scala aan ingrediënten die jij en ik niet eens kunnen uitspreken. Best zonde dat je bij aankoop al tot je knieën in de suiker staat, maar dat is natuurlijk wel de reden dat jij het zo lekker vindt.

De latte van Starbucks bevat bijvoorbeeld vanaf 210 calorieën, maar dan moet je niet voor de melk-variant willen gaan, dan kom je hoger uit.

Geen stress: je kunt het prima zelf maken, check hieronder maar even.

Onze Chai tea latte poeder

Onze Chai Tea Mix bestaat voor 100% uit pure specerijen, dus je krijgt geen onverwachte dikmakers binnen. Onze Chai Tea Mix is een blend van specerijen, zoals kaneel voor het zoetje, kardemom voor de frisheid, gember voor het pitje en peper en de kruidnagel zorgen voor een diepe, warme en intense smaak. De latte die je hiermee maakt is dus 100% puur natuur, maar dat houdt wel in dat je het laatste slokje van je latte beter kunt laten staan: omdat we geen e-stoffen en toevoegingen gebruiken, lossen de kruiden niet op en die zakken naar de onderkant van je drankje.

Een zeefje gebruiken of de laatste slok laten staan lossen dit probleem op.

Chai Latte poeder

Gebruik Chai latte poeder

Een Chai thee zo gemaakt: het is een kwestie van ingrediënten opwarmen en er cool bij kijken.

Een super simpele Chai tea latte is bijvoorbeeld zo gemaakt:

  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl Chai Tea Mix kruiden van Green Gypsy
  • 1 el honing

Gooi alle ingrediënten voor je warme drankje bij elkaar in een pannetje en warm het even op. Ook een melkopschuimer die je melk verwarmt kun je hier natuurlijk voor gebruiken: ze zijn niet duur en je krijgt dan echt een café-waardige chai latte met een prachtig laagje schuim als je baristamelk gebruikt (dit kun je gewoon bij de supermarkt kopen).

Wil je ‘m liever koud drinken? Check dan dit recept voor een gezonde romige koude Chai tea latte.

Laat je niet in een hokje stoppen: je hoeft de Chai tea latte poeder écht niet alleen te gebruiken voor een rasechte Chai tea latte. Gooi je Chai latte poeder bijvoorbeeld zonder erbij na te denken door je ontbijtje.

Chai latte poeder

Of ga helemaal los en maak er een heerlijk zomerse chiazaad pudding mee. Of bijvoorbeeld dit recept voor een cheesecake zonder oven.

Chai Tea Mix

 

Categorieën

2 reacties. Reactie plaatsen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu