Kim’s week 21: zeilen met storm, nieuw kantoor en een boek!

Kim

Inhoud:

Kim’s week 21

Hé jij daar! Leuk dat je weer mijn hoogte- en vooral dieptepunten checkt van afgelopen week. Ik ga proberen kort van stof te zijn, iets wat mij nog nooit gelukt is geloof ik, want as we speak ben ik druk aan het werk met een nieuwe webshop op te zetten voor Green Gypsy (die oude werkt ruk) én ben ik aan het proberen om binnen een week een BBQ boek te schrijven. Deze planning zorgt gegarandeerd voor brandend maagzuur, maar hé, ik eet wel de hele week rammend lekker!

Ik kan echt niet wachten om de titel te verklappen. Natuurlijk is ie weer op het randje en ga ik helemaal los op de titels van de recepten én op de recepten zelf. Ik heb mezelf als doel gesteld om binnen een week klaar te zijn met de recepten en dan nog uiterlijk een week te nemen voor de teksten en de vormgeving. Aangezien mijn timemanagement net zo ruk is als het functioneren van de huidige webshop, schiet ik op een week en dan heb ik dus nog wat uitloop.

Over dat vormgeven trouwens he. Geen idee hoe dat werkt.

Maandag

Ik heb een nieuwe werkplek sinds, ehm, vandaag! Een verhuizing kan er natuurlijk ook nog wel bij;-) Het is vlakbij m’n huis en de helft van de prijs van de vorige werkplek. Die vorige was natuurlijk wel helemaal hip en gezellig op een toffe locatie van Amsterdam, maar we weten allemaal hoeveel knaken je kwijt bent in de hoofdstad voor een stukje grond.

Vandaag hebben we de werkplek semi ingericht. Dat semi komt doordat ik nog geen bureau heb en dat schijnt toch wel vrij essentieel te zijn voor het begrip kantoor.

Nieuwe werkplek

Nieuwe werkplek

Dinsdag

Vandaag heb ik voor de eerste keer weer op kantoor gewerkt. Zo lekker, om een keer buiten je eigen huis te werken. Steef heeft geen kantoortijden en hij moet dus vaak in de avond werken. Misschien herkennen mensen dit wel: ik zit net lekker in m’n flow en dan gaat Steef de vaatwasser inruimen (waar helemáál niks mis mee is!) en dat is dan naar mijn idee te luid. Dan heb ik het idee dat ik zou moeten helpen. Mannen zullen waarschijnlijk denken: “relaxed, de vaatwasser wordt ingeruimd”. Ik heb dan het idee dat ik ook wat zou moeten doen.

Weg flow.

In de avond ging ik naar de verjaardag van m’n moeder. Nu klinkt dat als een kringetje met blokjes kaas, maar was het maar zo’n feest (letterlijk). Van een kringetje mocht nog geen sprake zijn, maar wel weer leuk om anderen te zien in plaats van m’n imaginary friends.

Woensdag

Over flow gesproken: vandaag had ik ‘m niet. Ik ging naar Delft, want daar zit nog steeds mijn tandarts. Ik ben te schijterig om een nieuwe in de buurt te zoeken, dus ga ik nog steeds braaf richting het zuiden als m’n tanden weer een onderhoudsbeurt nodig hebben. Ik ging eerst nog even een bureaustoel ophalen bij m’n moeder thuis en omdat ik in de auto nog gegeten had, dacht ik even m’n mond te spoelen voordat ik in de stoel moest met mondwater. Bleek geen mondwater te zijn.

De rest van de dag rook ik naar ‘white linen’.

mondwater

Donderdag

Vandaag was een vrije dag, maar dat was ik even vergeten. Ik heb al heel m’n leven lang de illusie dat ik een boek ga schrijven. Waarover zou je denken. Vraag ik mezelf ook af. Toen ineens wist ik het (en natuurlijk wist ik het om 2 uur ’s nachts, toen het eigenlijk de bedoeling was dat ik in een diepe slaap was weggezakt): ik ga een barbecueboek schrijven. En dan vanuit Green Gypsy, niet vanuit mezelf.

Ik had dus vandaag afgesproken met Geraldine om het idee aan haar voor te leggen. Op het strand. Met 25 graden. Op een vrije dag dus. Mag jij raden of we het strand gehaald hadden.

Uiteindelijk hebben we in een bos in de buurt daar afgesproken. Onder de eikenprocessierups bomen. Daar was nog plek.

Nog een domper: mijn vlucht naar Ibiza in juni is geannuleerd.

Wandelen

Ik had gisteren een recept voor een snelle gado gado salade online gezet. Ik was daar zo trots op, dat ie ook in het boek komt. Dat is 1 van de weinige recepten die je ook op de blog kunt terugvinden, verder maak ik vooral specifieke recepten voor het boek.

Vrijdag

Omdat het al 2 maanden mooi weer is, verzaak ik. Normaal zou je in Nederland toch wel regelmatig Buienrader checken. Nu waanden we ons Goden in Frankrijk en was dat niet nodig, of die illusie hadden we.

We gingen zeilen. Met een flinke storm. En regen. Tot aan m’n string nat, want ik had een zomers jurkje aan. En we gingen dus rammend schuin en hard.

In de avond hebben we het bureau opgehaald, zodat ik mijn nieuwe kantoor ook echt ‘kantoor’ mag noemen. Denk je dat ik een aanhanger ging huren? No way, past makkelijk. Ik weet niet of je het filmpje op mijn persoonlijke Insta had gezien? Strompelend was het enige juiste woord.

Leuk trouwens als je me ook daar volgt!

Past makkelijk

Ik had vandaag trouwens ook een rammend groot stuk over onze reis naar Sri Lanka online gezet. Zulke leuke herinneringen aan!

Zaterdag

Zoals het een echte zaterdag avond betaamt, ben ik losgegaan. Helaas niet in de kroeg zoals het hoort, maar in m’n kledingkast. Steef probeerde ‘m er heel subtiel tussendoor te fietsen dat het shirt dat ik aanhad écht niet meer kon. Hij gokte dat ie 10 jaar geleden bij de H&M gekocht was en hij had gelijk. Ik heb de helft van m’n kast gedaan en 1 volle vuilniszak krijgt een nieuw leven ergens ver weg, of als poetsdoek. Als die mensen daar er gezellig bij willen lopen, zullen ze zeggen dat die zak als poetsdoek kan fungeren.

Oude kleding

Oude kleding

Zondag

Vandaag heb ik de outline voor m’n boek gemaakt! Jongens, helemaal gezellig. Van een kerriemayo van cashewnoten tot een unicorn spies en een kreeft. Het gaat helemaal gezellig worden.

Outline boek

Wat doe je als je de hele volgende week in de keuken staat? Juist, dan ga je afhalen. Bij m’n lievelings Vietnamees.

Vietnamees

Categorieën

Menu