Pumpkin Spice ontbijttaartjes met chocolade

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Lieke (see all)

  ontbijttaartjes1

  Pumpkin Spice ontbijttaartjes met chocolade

  Ontbijten met taart? Ja joh, kan gewoon. Deze Pumpkin Spice ontbijttaartjes met chocolade bevatten extra eiwitten waardoor ze super goed zijn om de dag mee te starten. En dan ben je ook nog eens je zoetekauw behoeftes aan het vervullen… Ontbijten was nog nooit zo’n groot feest!

  Niks te doen op de zondagmiddag? I get it. Perfect om in die tijd taartjes te maken voor de komende paar werkdagen! En dan hoef je ook maar een half uurtje bezig te zijn, zodat je toch weer snel terug kunt naar die ene Netflix serie waar je mee bezig was 😉

  Taart als ontbijt

  Nee hoor, het is echt niet meer zo raar! Of je nou een bakje havermout met fruit eet of het in een taartvorm giet, er zit amper verschil in. Als je er maar voor zorgt dat alle andere ingrediënten ook gezond zijn, dan heb je namelijk écht iets goeds gevonden. Want hoe fitgirl je ook bent, dat af en toe verlangen naar zoet blijft in de meeste gevallen wel hangen! Dus waarom combineer je ze niet gewoon?

  Denk aan ingrediënten als kwark, yoghurt, fruit of zelfs pure chocolade voor in je ontbijttaartje. Zo weet je zeker dat je het lekker gezond houdt. Probeer ook eens te werken met ei en groenten, taartjes hoeven natuurlijk niet alleen maar zoet te zijn!

  Bereiding: 15 minuten
  Oventijd: 15 minuten
  Benodigdheden: een oven, drie kleine bakvormpjes, een garde, kom, lepel
  Portie: 3 ontbijttaartjes

  Ingrediënten ontbijttaartjes met chocolade

  • 50 gram havermout
  • 140 ml plantaardige melk
  • 20 gram plantaardige proteïne vanillesmaak
  • 2 theelepels Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy
  • gehakte pure chocolade
  • plantaardige yoghurt als topping
  • olijfolie

  Bereiding ontbijttaartjes met chocolade

  Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvormpjes in met olijfolie.

  Meng de havermout, plantaardige melk, plantaardige proteïne en Pumpkin Spice Mix in een kom met een garde. Zorg dat het mengsel een geheel wordt zonder klontjes! Schep hierna de gehakte chocolade erdoorheen. Bewaar nog drie stukjes chocolade (het moeilijkste deel…), deze dienen later als topping!

  Verdeel het mengsel over de drie ingevette bakvormpjes en bak ze 15 minuten af. Mochten de ontbijttaartjes nog niet helemaal gaar zijn, dan kun je deze enkele minuten langer afbakken (de temperatuur kan namelijk per oven wat afwijken).

  Haal de ontbijttaartjes uit de oven. Top ze af met een scheut plantaardige yoghurt, een snufje Pumpkin Spice en een stukje chocolade. Goeeeeiemorgen!

  Dus, jij hebt vast jouw nieuwste ontbijtje ontdekt! Heb jij liever zoete chocolade of hartige groente?

  Pumpkin Spice Mix

  De kans is groot dat de Pumpkin Spice Latte bij je favoriete koffietentje overvol zit met suikers. En wat heb je nou liever, een drankje of een goede reep chocola? Ik zou het wel weten, lekker zelf maken dus! En het is helemaal niet zo moeilijk.

  Pumpkin Spice is heerlijk kruidig en zoet en daarom perfect voor al je zoete baksels. Denk aan koekjes, cake, pannenkoeken én natuurlijk pompoengerechten. Maar dat is niet alles, maak bijvoorbeeld super gezonde jam van chiazaad of zelfs hazelnootpasta!

  Winning team:
  Kaneel, koriander, steranijs, gember, laurier, nootmuskaat, kruidnagel.

  Pumpkin Spice Mix

  ontbijttaartjes2

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu