Saving the world on a budget

Saving the world on a budget

Alleen aan het milieu denken voor mensen met een grote portemonnee? Echt niet! Dat je geen grootverdiener hoeft te zijn om iets te doen bewijst Ellen van Fab & Fit on a budget. Zij moet rondkomen van € 20 per week én wil gezond en gevarieerd eten. Ze heeft inderdaad geen geld voor een elektrische auto, maar ze kan zeker bijdragen. Bovendien vindt ze fit zijn heel belangrijk, dus ze probeert ook echt op te letten wat ze eet (en hoe ze beweegt). Echt inspirerend om te volgen!

Saving the world on a budget

Ze heeft voor ons een blog geschreven hoe zij probeert bij te dragen.

Saving the world on a budget

Nouja, saving the world is misschien een beetje heel erg overdreven. Maar dat, als je leeft met een klein budget je ook onverwachts bijdraagt aan het een beetje beter maken van deze planeet, is wel heel fijn. Want nee, ik doe niet aan foodwaste. Behalve dat ik zorg dat ik alles wel gebruik wat er in m’n koelkast ligt om kosten te besparen, vindt ik het ook gewoon zonde om goed eten weg te gooien. Het groeiproces, transport, verpakking, al die moeite om dan uit eindelijk in de prullenbak te eindigen gaat er bij mij niet in, al helemaal niet als een dier ervoor gestorven is.

Nu kreeg ik laatst in een goodiebag een bloemkool. Heel lief maar ik vind bloemkool dus echt niet lekker. Maar inmiddels heb ik daar wat trucjes voor gevonden: een deel van de bloemkool roosterde ik in de oven met een spicy marinade en met de andere helft maakte ik bloemkoolrijst. Gekruid met de heerlijke Vadouvan kruiden van de Green Gypsy Spices maakte ik een heerlijk kip met “rijst” gerecht. En zo had ik twee avonden toch een heerlijke maaltijd op tafel met die bloemkool waar ik eigenlijk dus niet van hou.

En zo vries ik restjes verse spinazie in voor smoothies of voor door een pastasaus. Bruine bananen belanden in een bananenbrood of ook in de diepvries voor nicecreamshakes. Wortels gaan in de juicer voor een lekker sapje en met het pulp maak ik een heerlijke carrotcake.  En 1 x per week heb ik kliekjesdag waar ik alle restjes opmaak en dat zijn meestal de lekkerste gerechten. Daarnaast worden veel dingen extra lekker met een goede kruidenmix, dus ook de potjes van Green Gypsy Spices worden regelmatig hierbij gebruikt, haha!

Inmiddels probeer ik ook minder plastic te gebruiken en recycle ik de bakjes die je krijgt bij de take-out (of in mijn geval als ik eten mee neem van een cateringklus). Boodschappen doe ik met leuke canvas tassen. En als ik straks door m’n rietjes heen ben, dan koop ik een mooi setje rvs rietjes. Uiteindelijk bespaar je er geld mee, maar natuurlijk ook super fijn voor het milieu.  En nog eens mooi voor je Instagram foto’s! Win-win-uh..win situatie dus!

En over instagram gesproken, hier deel ik dus onder de naam @Fabandfitonabudget deze en meer tips, tricks en recepten voor een fab en fit leven on a budget. Trying to save money & the planet one fabulous step at a time! 😉

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu