--> Gezonde chocolade smoothie met spinazie - Green Gypsy Spices
Drankjes Livin la vida Choca Recepten

Gezonde chocolade smoothie met spinazie

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Gezonde chocolade smoothie met spinazie

In een ideale wereld zouden we afvallen van repen Toney’s Chocolonely, zouden we met een zak pepernoten genoeg vitamines binnenkrijgen voor de rest van de maand en raden hartchirurgen het gebruik van boterhammen met pindakaas en schuddebuikjes aan, maar zover zijn we nog niet. Voorlopig maak jij een gezonde chocolade smoothie met spinazie, als alternatief zodat je tussendoor nog wat groenten binnenkrijgt.

Gezonde chocolade smoothie

Hier thuis is ie absoluut favoriet: wij drinken ‘m vaak als we geen tijd hebben om te ontbijten (AKA als we te vroeg ons bed uit moeten en het er niet voor over hebben om nog vroeger een wekker te zetten). Kom op, er zijn namelijk grenzen. Twee keer per week staat de wekker om 6 uur, reken dan maar niet op een lang en rustig ontbijt met eggs benedict. Dan is het gewoon een smoothie om snel mee te nemen en onderweg in de auto te drinken.

Favoriet onder de smoothies is dan absoluut deze chocolade smoothie, omdat ie net wat meer vulling heeft dan de gemiddelde ontbijt smoothie.

Wil je het helemaal iets langer kunnen volhouden? Gooi er dan een handje havermout en/of amandelpoeder doorheen!

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: beter van niet
Benodigdheden: blender of iets
Portie: gezonde chocolade smoothie voor 1 persoon

Ingrediënten chocolade smoothie

  • 1 banaan
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 dadels
  • 1 grote tl Livin’ la Vida Choca kruiden van Green Gypsy
  • een hand bevroren spinazie
  • evt 1 tl cacaopoeder als je all the way wilt gaan
  • evt een handje havermout en/of amandelpoeder als je wat meer vulling kunt gebruiken

Livin’ la Vida Choca kruidenmix

Livin’ la Vida Choca is een kruidenmix voor de echte zoete strijder. Livin’ la Vida Choca is een blend die je door al je baksels gooit: van een bananenbrood tot pancakes en van granola tot dus je favoriete smoothie. Vergeet een wereld waarin je alleen kaneel gebruikte: met Livin’ la Vida Choca voeg je aan alles wat je wilt een chocolade smaak toe, zonder ook echt aan een reep chocolade te moeten geloven.

Winning team:

Gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker.

Banner Livin' la Vida Choca

Bereiding chocolade smoothie

Het kan niet heel lastig zijn: gooi alles bij elkaar in de blender of wat je dan ook had bedacht om van deze ingrediënten iets vloeibaars te maken.

Als je dan toch al Livin’ la Vida Choca hebt gekocht, maak dan ook gelijk even deze intens gezonde Açai bowl als ontbijt of deze koolhydraatarme koekjes met chocolade om er zeker van te zijn dat je een chocolade overload hebt (bestaat dat eigenlijk wel?!).

Hoe gezond is spinazie?

Popeye had een ding voor spinazie en dat begrijpen wij wel.

Volgens deze gasten bevat spinazie alpha-lipoic acid, een antioxidant die het glucose level laat dalen en je lichaam gevoeliger maakt voor insuline, wat goed is voor diabetes patiënten.

Verder zou spinazie ‘werken tegen kanker’, zou het werken tegen preventie tegen astma, zou het zorgen voor sterkere botten door de vitamine K en krijgen we er haren van als Rapunzel, onder anderen door het hoge level van ijzer in spinazie.

Naast het feit dat we natuurlijk gewoon weten dat het eten van groenten áltijd goed is voor je.

Gezonde chocolade smoothie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com