--> Pittige en frisse Indische satésaus van pindakaas - Green Gypsy Spices
Nasi & Co. Recepten Spice it Up! Spreads & smeersels

Pittige en frisse Indische satésaus van pindakaas

Kim

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.
Kim

Latest posts by Kim

Indische satésaus

We kennen de rage pindakaas natuurlijk maar al te goed nu. Satésaus wordt wat minder gegeten en ik weet hoe dat komt: fijn dat er nu zoveel soorten goede pindakaas zijn (hoewel bijna alles nog suiker en/of palmolie bevat), maar met de pindasaus uit de supermarkt is het treurig gesteld. Voor deze Indische satésaus heb je maar 8 ingrediënten nodig; hoog tijd dus om satésaus het podium te geven dat ie verdient.

Indische satésaus

Want laten we even eerlijk zijn: poeder dat je moet aanmaken met water en dan wordt dat ineens satésaus. Hou even op met me. Gewoon zelf maken dus.

Vroeger hadden wij een kruidenfabriek waarmee we ook echt aan de industrie leverden. We moesten toen zo’n zelfde soort satésaus of marinade mix namaken, waar je alleen water bij moest gooien. Dit is niet te doen; daar moet je hogere scheikunde voor hebben! Be my guest als je het lekker vindt, maar wellicht zou je dan een keer kunnen overwegen om een keer échte satésaus te proberen. Kijken hoe je daarna denkt over de zakjes waar je tot nu toe aan gewend was.

Ingrediënten Indische satésaus

  • 1/2 klein uitje, heel fijn gesneden
  • teentje knoflook, heel fijn gesneden
  • 1 tl Spice it Up! kruiden van Green Gypsy (of 1 chilipeper, zaadlijsten verwijderd en 1 teentje knoflook extra)
  • 2 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl Nasi & Co kruiden van Green Gypsy
  • 5 grote el pindakaas
  • 1 à 2 tl citroen- of limoensap of 2 blaadjes citroenblad

Nasi & Co. kruidenmix

Met Nasi & Co. krijg je zelfs de meest lastige koters aan de groenten. Het is een subtiele mix die absoluut niet pittig is, maar wel wat kruidig. Het geeft een licht Indische smaak aan je gerechten, zonder dat je mond ook maar iets in de brand staat. Het is heerlijk door (Indische) gehaktballen, door falafel of, je raadt het nooit, door onvervalste nasi.

Het werkt heel simpel: bak je groenten en/of je vlees op in de kruidenmix. Voeg daar de rijst aan toe en een eitje en serveer je nasi met wat satésaus. Te lekker en simpel!

Zoals al onze producten is ook Nasi & Co. 100% natuurlijk, zonder ook maar enige toevoegingen of e-stoffen.

Winning team:

Komijn, koriander, gember, paprika, laos en knoflook.

Bereiding Indische satésaus

Bak het uitje op. Als je ui bijna glazig is, kan de knoflook erbij. Deze hoef je maar 30 seconden mee te bakken, voordat je de rest van de ingrediënten toevoegt. Roer alles door elkaar en voeg steeds een klein scheutje (gekookt) water toe terwijl je pannetje op laag tot halfhoog vuur staat, totdat je Indische satésaus de dikte heeft die je wilt. Proef even of er meer van de kruidenmix en/of zout nodig is. Zet het vuur niet te hoog: dan krijgen de smaken de tijd om in te trekken. Laat de saus een kwartiertje opstaan, terwijl je af en toe roert.

Het citroenblad kun je niet opeten, dus haal die eruit voordat je de saus serveert of eet er omheen.

Heb je deze satésaus gemaakt? Laat  dan hieronder een berichtje achter; we zijn benieuwd!

Indische satésaus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply