Super snel brood bakken; Spicebrood - Green Gypsy Spices
Borrelhapjes Lunch Recepten Spice it Up!

Super snel brood bakken; Spicebrood

Latest posts by Anouk Goedgebuur (see all)

Super snel brood bakken; Spicebrood

Wil je super snel brood bakken? Dit kruidige brood is al klaar binnen 45 minuten én kost jou maar 5 minuten werk. Vergeet spacecake, spijsbrood en Spicebomb (je weet wel, dat lekkere herengeurtje van Viktor&Rolf); 2020 wordt het jaar van Spicebrood! En dat is precies wat je denkt dat het is: een pittig brood. Het is helemaal tha bomb, zoals ze dat vroeger zeiden. En ook nog eens spacend snel klaar.

super snel brood bakken

Super snel brood bakken

Het is misschien wel een iets ander brood dan dat je gewend bent, maar hey, verandering van spijs doet eten.

Spice it Up-kruiden van Green Gyspy Spices geven dit brood pit, kwark zorgt voor de nodige proteïne en omdat het brood – in plaats van gist of desem – rijst dankzij bakpoeder en baking soda, ligt Spicebrood in no-time op je brood- of tapasplank. Het laat zich fantastisch combineren met avocado, je favoriete smeersels, kaas en soep. Maar hij kan ook gewoon direct uit ’t vuistje.

Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 à 40 minuten (afhankelijk van de oven)
Benodigdheden: een grote mengkom, een oven, een bakplaat, velletje bakpapier en een scherp mes

Ingrediënten Spicebrood

• 150 gram volkoren (spelt)meel
• 2 eetlepels haverzemelen + extra voor het bestrooien
• 1 theelepel bakpoeder
• 0,5 theelepel baking soda
• 1 eetlepel Spice it Up! kruidenmix van Green Gypsy Spices
• 150 gram kwark
• 50 ml karnemelk
• Zo’n 20 zwarte olijven, in stukjes gesneden (of een andere vulling naar wens)

Spice it Up! kruiden

Deze kruidenmix is voor iedereen die het idee heeft dat ie in het verkeerde land is geboren. Het is ook niet niks; opgroeien tussen de gekookte aardappels en stamppotten, als dat helemaal jouw ding niet is. Daar heb je heel wat wilskracht voor nodig, wil je daar overheen komen. Ligt jouw natuurlijke voorkeur meer aan de kant van de kruidige stijlen? Dan kan Spice it Up! zomaar eens jouw lifesaver worden.

Gooi Spice it Up! overal overheen dat wel wat op kan gebruiken: over je aardappels, in je curry, soep, over je eitje, over deze pasta van courgette met mango of gebruik ‘m zoals hier: voor super snel brood bakken!

Winning team:

Paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, ui en knoflook.

Bereidingswijze Spicebrood

Makkelijker dan dit wordt het niet. Leg een bakplaat met een velletje bakpapier klaar en verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten voor het Spicebrood in de grote mengkom en kneed het met je handen door elkaar. Als het deeg iets te droog is kun je wat extra karnemelk toevoegen.

Gebruik natte handen om van het deeg een brood te vormen, leg deze op de bakplaat en snijd het brood in met het mes. Bestrooi met wat extra haverzemelen.

Plaats het brood in de oven en bak het in ongeveer 35 minuten goudbruin. Laat het brood goed afkoelen op een rooster voor datje het aansnijdt.

Tip: Heb je Spicebrood over? Bewaar het dan in de koelkast (maximaal 3 dagen) of vries het in!

Heb je wat meer tijd? Probeer dan eens dit makkelijke witbrood.

super snel brood bakken

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com