Aspergesalade met parmaham

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Debbie (see all)

  Aspergesalade met parmaham

  Probeer deze aspergesalade met parmaham eens uit als jij een excuus nodig hebt om meer burrata te eten. Deze lunch is echt next level genieten. Beeld je eens in dat je op een hangmatje ligt, met een heerlijke sangria én deze aspergesalade met parmaham, avocado en burrata. Van deze gedachte loopt het water me al in de mond kan ik je vertellen. Waarschijnlijk moet jij, net zoals ik, nog even wachten tot je deze fantasie werkelijkheid kan maken. De vakantie komt er bijna aan en om alvast in de stemming te komen maak ik deze frisse salade.

  aspergesalade met parmaham

  Voor de aspergesalade hebben we een dressing gemaakt met onze Garlic Heaven kruidenmix en olijfolie. Ik roep al vaker dat dit echt de alleskunner van stal is, maar dit recept bewijst dat maar weer.

  Naast dat deze aspergesalade met parmaham een goed gevulde lunch is, eten we eigenlijk veel te weinig asperges. Asperges zijn namelijk goed voor je hele lichaam. Denk hierbij aan vitamine K, vitamine C, vitamine B1, vitamine E en vitamine B11 (foliumzuur). Ik zal het voor je vertalen: bloedstolling, huid, sterke tanden, zenuwimpulsen en antioxidanten.

  Als het warm weer is buiten en je in een heerlijk zwierig jurkje rond paradeert, heb jij echt geen zin in oudhollandse warme asperges. Daarom zijn asperges juist zo lekker door een frisse salade!

  Zo maak je de aspergesalade met parmaham:

  Aspergesalade met parmaham

  Aspergesalade met parmaham

  Ben je die oudhollandse asperges wel eens zat? Begrijpelijk! Probeer daarom eens deze aspergesalade met parmaham en burrata uit.
  Bereidingstijd: 5 minuten
  Roosteren: 10 minuten
  Totale tijd: 15 minuten
  Gang: Lunch, Salade
  Trefwoord: Asperges, aspergesalade, Burrata, Garlic Heaven, parmaham
  Porties: 1 portie

  Equipment

  • 1 airfryer of pan om de asperges in te roosteren

  Ingrediënten

  • half zakje eikenbladsla
  • 1 avocado gesneden in blokjes
  • 8 groene asperges
  • 50 gr parmaham
  • 1 bol burrata
  • olijfolie
  • 1 el Garlic Heaven van Green Gypsy
  • snufje zout & peper

  Instructies

  • Rooster de asperges met een beetje olie en zout in de airfryer of in de pan, voor ongeveer 10 minuten.
  • Maak een bord op met sla, avocado, asperges, parmaham en burrata. Trek de burrata een beetje uit elkaar zodat de smeuïge kaas zich verspreidt over je salade. Krijg echt honger van het idee...
  • Meng olijfolie met de Garlic Heaven en schenk deze over je salade. Dit is echt next level genieten!
  Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

  Garlic Heaven

  Onze Garlic Heaven is echt perfect bedoeld voor de mensen die bijna dagelijks knoflook gebruiken. Dat is ook precies de reden waarom deze kruidenmix door alle maaltijden heen gebruikt kan worden; wij houden van efficiëntie! Het grootste voordeel vind ik dan ook dat je handen geen knoflook geur meer hebben. Vaak ruik je die na 2 keer wassen nog steeds… Dan hoeft het van mij al niet meer.

  Hou jij van uitbreidingen? Maak deze zelfgemaakte kruidenboter of pesto met maar 5 ingrediënten nog lekkerder! Zelf hou ik erg van deze flammkuchen met geitenkaas, parmaham en vijgen.

  Winning team:

  Knoflook, tijm, oregano en zeezout.

  Garlic heaven

  aspergesalade met parmaham

  Menu