Gezonde chocoladekoekjes met 5 ingrediënten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Gezonde chocoladekoekjes

Gezonde chocoladekoekjes die iedereen kan maken

Deze gezonde chocoladekoekjes zijn super snel te maken, zijn mega gezond én lekker. Als bonus gaat het jou maar 5 minuten van je leven kosten om ze te bouwen, dus lijkt me niet dat dat teveel moeite is toch? Er is geen betere snack dan deze shit (op een echte wortel na).

Hoppa, snel maken!

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: 15 minuten
Benodigdheden: bakpapier, oven
Portie: 6-7 koekjes

Ingrediënten gezonde chocoladekoekjes:

  • 130 gr havermout/muesli met dingen er doorheen, your call
  • 2 bananen
  • klein handje rozijnen
  • klein handje kokos
  • 2 el Livin’ la Vida Choca of cacaopoeder en veel fantasie

10chocoladekoekjes-groot.jpg

Bereiding gezonde chocoladekoekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de bananen met je handen of met een vork fijn. Met je handen is een beetje onzinnig; de tijd van de holbewoners ligt ver achter ons. Beter dus gewoon een vork.

Meng alle ingrediënten met je handen.

Leg 6 of 7 propjes ‘koek’ op een bakpapiertje.

Maak de achterkant van een lepel nat en maak de koekjes tot een koekjes vorm, zodat ze er ook nog een beetje fatsoenlijk uitzien.

Bak de gezonde chocoladekoekjes in 15 minuten in de oven goudbruin.

Hoe gezond is havermout?

Havermout is hartstikke gezond. Het is vrij van gluten (hoe hip?), is vrijwel niet bewerkt (tenzij je natuurlijk zo’n pak koopt met fancy smaakjes vriendin) en bevat veel vezels, vitamine B1, zink, magnesium en ijzer…..en nu komen de alarmbellen voor alle havermouttrutjes:  is koolhydraatrijk.

Oeps… niet goed dan?

Fout! Juist wel goed! Je beweegt de hele dag dus je hebt koolhydraten nodig. Alleen wil jij niet die koolhydraten die zich in jouw lichaam meteen in suiker omzetten.

Havermout zorgt er prima voor dat jouw lichaam in evenwicht blijft door zijn complexe (lees: langzame) koolhydraten. Dat wil zeggen dat de vertering heel langzaam gaat, waardoor de afgifte van energie geleidelijk verloopt. Je hebt zo dus ook veel langer geen honger.

Let wel even op de fytinezuur. Dit is een soort van gemeen stofje die giftig is, waardoor het het beste is om havermout van tevoren even een nachtje te weken in warm water.

Livin’ la Vida Choca

Met deze 100% pure kruidenmix ga jij al je baksels precies lekker op smaak brengen, tenminste, als je van chocolade houdt. Het is heel simpel: gebruik Livin’ la Vida Choca in plaats van kaneel in al je baksels, ontbijtjes, granola, bananenbrood, cake, noem maar op.

Banner Livin

https://zilvervis.net/2013/05/17/het-zit-in-brood-koffie-chocolade-hoe-schadelijk-is-fytinezuur/
https://www.jasperalblas.nl/havermout/
http://www.voedselradar.nl/p/brood/jazeker/

Nog niet uitgebakken? Check dan even deze gezonde walnoot koekjes, ben je weer zo lekker bezig.

Heb je het recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram! Tag @greengypsyspices in je foto, dan proberen we samen iedereen om ons heen wat gezonder te maken! Stay awesome;-)
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu