Kip in bladerdeeg met pesto en mozzarella

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Kip in bladerdeeg

Hulde aan bladerdeeg en alles wat je daarmee kunt doen! Vandaag was ik blij met kip in bladerdeeg met pesto en mozzarella. Ik ben fan.

Ingrediënten kip in bladerdeeg met pesto

Dit is genoeg voor 2 personen

  • 200 gram kip (Goedkoop biologisch vlees kopen? Bestel bij Grutto.com en ontvang 10 korting met code KIM-10)
  • 135 gram bladerdeeg
  • 75 gram mozzarella
  • 4 theelepels pesto
  • 10 gram pijnboompitten
  • bloem of speltbloem

Bereiding kip in bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de kip in 2 gelijke stukken en bak ze 5 minuten aan in een koekenpan.

Leg het bakpapier op een bakplaat. Verdeel hierop het bladerdeeg in 2 gelijke stukken. Prik met een vork een aantal gaatjes erin. Leg op het midden van het stuk bladerdeeg wat bloem. Hierop leg je straks de kip. De bloem is bedoeld om wat van het vocht op te nemen, zodat je geen doordrenkt bladerdeeg hapje krijgt.

Leg de kip, als je hem gebakken hebt, in het midden van het bladerdeeg. Smeer de kippetjes in met pesto en leg hier de mozzarella op. Bestrooi als laatste nog met de pijnboompitten. Vouw dan de puntjes van de bladerdeeg vierkantjes naar binnen en druk het goed aan.

Doe de bladerdeeg hapjes zo’n 20 – 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin gekleurd zijn.

Lekker met een simpele salade ernaast.

Bij kip gaat het niet alleen om smaak, maar ook om de herkomst en een goed leven. Kies bewust voor kwaliteit met biologisch kippenvlees van lokale boeren via Grutto.com. Ook is het gebruik van antibiotica in de biologische veeteelt een stuk lager dan in de reguliere. En alles wat de dieren binnenkrijgen, krijg jij ook binnen. Het is duur ja, maar ik bestel mijn biologische vlees bij Grutto.com. Zij hebben biologisch vlees van lokale boeren en het wordt aangeleverd in de vriezer. Ideaal, want zo hoef ik het alleen nog maar uit de vriezer te halen in de ochtend.  Ik bestel kant-en-klaar gesneden kipfilet, rundergehakt, kabeljauw en écht prachtige zalm. 

Tip: met de code KIM-10 krijg je €10 korting op je eerste bestelling

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu