Mango smoothie bowl recept // Snel ontbijtje

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Mango smoothie bowl

Recept voor intens snelle mango smoothie bowl als ontbijt

Vergeet vitaminepillen, boterhammen met pindakaas als ontbijt en elke dag een banaan; met deze mango smoothie bowl heb je in één klap al je fruit binnen én een lekker ontbijtje. Met wat granola of een topping als chiazaad, noten, kokos of whatever kickstart jij je dag.

Ik lijk wel een heuse foodblogger.


Een smoothie bowl is niets anders dan een smoothie in een bowl. Het relaxte daarvan, is dat je er toppings op kunt doen, omdat je het met een lepel eet in plaats van drinkt. Daardoor gebruik je je smoothie bowl dus in plaats van yoghurt, waar je wel lekker op gaat als afwisseling op je dagelijkse ontbijtje.
Bereiding: 3 minuten
Oventijd: beter niet
Benodigdheden: blender of keukenmachine
Portie: 2 personen

Ingrediënten mango smoothie bowl:

  • 200 gr bevroren mango
  • 150 ml kokosmelk
  • handje kokosrasp
  • 1 tl Christmas Cookies of een snufje gemberpoeder en wat kaneel
  • evt 1 tl Lucuma poeder

Bereiding mango smoothie bowl:

Je snapt waarschijnlijk het principe: gooi alles bij elkaar in een blender of keukenmachine en blend het tot een papje. Als je het te droog vindt, kun je er altijd meer kokosmelk bij doen zodat het iets meer vloeibaar wordt.

Eet het met wat zelfgemaakte granola of met fruit om je fitgirl-level te boosten.

Lucuma poeder:

Lucuma is een fruit uit Peru en Chili wat wij hier vooral kennen in poedervorm. Lucuma smaakt naar een mix tussen citrus fruit, zoet, mango, zoete aardappel, unicorn uitwerpselen.

Beetje zoiets.

Door die zoete smaak is het ideaal om toe te voegen aan je granola, yoghurtje in de ochtend, homemade pancakes of dus aan je smoothie. Je kunt er honing of suiker mee vervangen, maar reken niet op dezelfde zoete ervaring.

Alles wat te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook.

Lucuma zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder schommelt dan wanneer je honing of suiker gebruikt en is dus ideaal voor diabetici om te gebruiken als natuurlijke zoetstof.

Ook is lucuma een sterke antioxidant. Antioxidanten pakken vrije radicalen aan. Vrije radicalen zijn niet tof; ze zorgen voor schade in je cellen en weefsel, wat onder anderen zorgt voor veroudering en mogelijk ziekten, zoals kanker, zenuwschade en hart- en vaatziekten.

Antioxidanten beschermen dus je cellen en weefsels, wat in dit kader dus heel relaxed is zeg maar.

Mango smoothie bowl

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu