Mijn all time favorite favo ontbijtjes

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Favo ontbijtjes

Omdat ik mensen die niet kunnen ontbijten niet begrijp

Een weekendje weg is voor mij al geslaagd als het hotel een goed ontbijt heeft; dan is wat mij betreft mijn verblijf al een winnaar. Dat de bedden niet best liggen, de kamersleutel 800 keer niet werkte en er alleen koud water is, doet er dan minder toe.

Lekker voor de bloedsomloop, je weet wel.

Mensen die niet kunnen ontbijten snap ik dan ook niet.

Je hebt net zo’n 10 uur lang niet gegeten, tenzij je voor de tv een zak chips hebt weggevreten. Hoe kan het dan dat er niks in je lichaam zegt;

Zullen we wat eten? Er moet poep aangemaakt worden, want je bent bijna op je werk.

Dat dus.

Deze post is dus alleen geschreven voor de mensen die het wel kunnen waarderen. En natuurlijk voor de mensen die niet zoveel afwas willen en snel klaar willen zijn, want anders begin ik er sowieso niet aan.

1 Granola met pindakaas en chocolade

Al is het maar omdat je anders niet mee kunt lullen op je werk. Een dag geen havermout is een dag niet geleefd, #havermouttrutje, #loveoats en nog meer van al die zooi.  In ieder geval is deze goed, want het is een soort Russian Roulette (maar dan niet dezelfde als die gore chips-smaak); krijg ik een hapje pindakaas omdat ik tóch niet goed heb geroerd? Krijg ik een stuk chocolade? Een noot of whatever?

Enig.

Dit recept voor granola met pindakaas en chocolade kun je maken als je echt niet meer dan 5 minuten aan je ontbijt kwijt wilt zijn.

Granola met pindakaas

2 Bananenbrood met noten en Pumpkin Spice

Ok, ik geef toe: soms is pindakaas en chocolade iets teveel van het goede. Iets met teveel drank in het weekend, te vaak  afhaalvoer omdat het druk is en iets met gewoon je bek houden en sporten.

Dan heb ik geen zin in zoet in de ochtend, maar bijvoorbeeld in een hartig bananenbrood, zoals dit bananenbrood met noten. Al is het maar omdat dit ook alleen een kwestie van alles bij elkaar gooien in een blender is en je beslag alleen nog maar de oven van binnen hoeft te bekijken.

Recept bananenbrood

3 Overnight oats

Dit klinkt té gezond en ik kan er ook echt geen gezelligere naam van maken, maar tussen deze recepten voor overnight oats staat een recept voor overnight oats die smaakt alsof je een appeltaart in je mond hebt. Enige verschil is dat deze overnight oats vet gezond zijn. Dat is dan wel weer helemaal m’n ding.

overnight oats recept

4 Een verbrandde tosti waar het kaas uit druipt

Ja, misschien is dit niet haute cuisine, maar laat me lekker als ik een kater heb.

5 Chiazaad pudding

Maar, echt, misschien is dit wel m’n all time favorite: een chiazaad pudding. Ik ben het met je eens dat dit veel te hipster klinkt, maar ik kan er niet meer omheen.

Je neemt iets vloeibaars, kan zelfs al water zijn. Je stopt dat in een blender, samen met fruit zoals een banaan of rood fruit uit de diepvries.

Zou gezellig zijn als je er dan ook nog Chai Tea Mix in zou gooien.

Je doet er nog wat chiazaad bij (want: is hip én is goed tegen rimpels) en je gooit het in de koelkast.

What’s not to like?

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu