Pancake recept zonder suiker (fluffy!)

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pancake recept

Pancake recept

Dit is het betere werk. Sinds ik een American pancake maker heb, heb ik geen boterham meer aangeraakt, behoren crackers tot het verleden en lach ik alle havermouttrutjes uit. En het mooie is: jij met dit pancake recept vanaf nu ook. Het ziet er lastig uit en alsof je veel ingrediënten nodig hebt, maar dat valt allemaal best mee.

Welkom bij mijn nieuwe verslaving: pancakes. De Godfather van de American pancakes is toch wel Nigel, die heeft het nog nooit gepresteerd om een post voorbij te laten komen waar ik géén honger van kreeg.

Baal je als een stekker dat je niet zo’n apparaat hebt? Geen probleem, je kunt ze ook gewoon in een pan maken. Ben je alleen wel nét iets minder cool.

Bereiding: 15 minuten
Oventijd: alleen het bakken, reken op zo’n 2 minuten per pancake?
Benodigdheden: koekenpan, kom
Portie: 4 American pancakes

Ingrediënten voor dit pancake recept

70 gram speltbloem
50 gram amandelpoeder
2 eetlepels kokos
1 theelepel baking soda (natron)
2 eieren
130 ml karnemelk
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
rasp van een halve citroen
3 eetlepels appelazijn
handje blauwe bessen (ik heb diepvries gebruikt)
snufje zout
1 eetlepel Christmas Cookies van Green Gypsy

Pancake recept

Bereiding van dit pancake recept

Meng de speltbloem met de amandelpoeder, de kokos, de baking soda, de kokosbloesemsuiker en het zout in een kom. Rasp dan de schil van de citroen en meng dit er ook doorheen. Voeg vervolgens de eieren, de karnemelk en de appelazijn erbij en meng het even kort met een mixer.

Meng op het laatste de bosbessen er doorheen. Als je dit aan het begin al doet wordt je hele pancake een vieze bruine substantie. Dat is niet tof natuurlijk.

Bak dan de pancakes op hoog vuur of in een super vette pancake maker. Zorg ervoor dat je pannen loeiheet zijn als je je eerste pancake erin wilt bakken, anders mislukt je eerste geheid.

Misschien zijn ze de dag erna nóg lekkerder als je ze even oppiept in de magnetron. Prima dus om mee te nemen naar je werk!

Houd je wel van American pancakes? Probeer dan ook eens deze pompoenpannenkoeken met chocolade en banaan, of deze banana pancakes met spicy mango saus.

Pancake recept

Pancake recept

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu