Pasta van courgette met rode saus en chorizo

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pasta van courgette met rode saus

Pasta van courgette

Een van de weinige maaltijden die ik zonder koolhydraten eet is courgettini, of pasta van courgette. Meestal zijn alleen groenten niet voldoende, maar geloof me, als je een bord van deze pasta van courgette met rode saus en chorizo op schoot hebt, voel je je compleet.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten
Benodigdheden: een spiraalsnijder is handig, ovenschaal, oven, eventueel een hakmachine of blender.
Portie: courgette van pasta voor 2 personen

Ingrediënten pasta van courgette

  • 1 courgette
  • 2 handen cherrytomaten
  • 2 kleine rode uitjes
  • ongeveer 10 zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel Knoflooksletten kruidenmix van Green Gypsy
  • Parmezaanse kaas (zoveel als je wilt)
  • een paar plakjes chorizo

een snufje zout
olijfolie

Ik heb altijd gedroogde zongedroogde tomaten in plaats van die uit een blikje op olie. Vaak koop je een blikje, maar ga je echt niet alles gebruiken. Als je gedroogde zongedroogde tomaten koopt, kun je gewoon het aantal tomaatjes pakken dat je nodig hebt en even laten wellen in heet water. De rest blijft vet lang goed.

Pasta van courgette met rode saus

Bereiding pasta van courgette

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 1: koop een spiraalsnijder. Echt waar, wat wil je zonder dit ding? Ik denk dat je max een tientje kwijt bent. Als je dan toch eigenwijs bent of te gierig, moet je even snijden. Snijd dunne slierten van de courgette, de schil kun je er gewoon aan laten. Doe de slierten in een ovenschaal.

Doe de cherrytomaten en de rode uitjes in een hakmachine of blender of snijd ze heel fijn.

Snijd de chorizo in dunne reepjes.

Laat de zongedroogde tomaten even wellen in warm water (als je de gedroogde hebt) en snijd ze daarna fijn. Voeg ze bij de cherrytomaten en de uitjes en roer het door elkaar. Voeg hier ook het zout, de chorizo en de knoflooksletten aan toe.

Meng alles goed door elkaar en gooi het over de pasta van courgette heen. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas (of heel veel Parmazaanse kaas, als je daar van houdt) en sprenkel wat olijfolie er overheen.

Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Word je wild van pasta van courgette? Probeer dan ook eens deze courgettini met geitenkaas.

Knoflooksletten

Deze licht pikante knoflookkruiden fluffen bijna élk gerecht op. Ze zijn pikant, ze zorgen voor sfeer. ze weten van wanten én ze zijn een tikkeltje ordinair. Let maar op, want als je eenmaal voor ze gaat, wil je nooit meer anders!

Deze combinatie van knoflook, zeezout, oregano, tijm, paprika, ui, mosterdzaad, chili en zwarte peper past perfect bij een pasta, maar ook bij een hamburger (of linzenburger, pompoen burger, you name it), bij couscous of je maakt er de lekkerste pittige kruidenboter mee.

Pasta van courgette met rode saus

Pasta van courgette

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu