Red velvet taart met choco cheesecake swirl

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Red velvet taart

Ik ben fan van red velvet! Niet alleen omdat het er heerlijk uitziet, maar ook omdat het mega lekker is! Deze maand komen er daarom dus 3 recepten voor red velvet online met vandaag de eerste: een red velvet taart met brownie cheesecake swirl. Dit wil je!

Wat is red velvet eigenlijk?

Red velvet taarten kun je altijd herkennen aan de rode kleur. Officieel (wat is officieel?!) hoort red velvet een combinatie te zijn van vanille en chocolade. Nooit alleen vanille of chocolade, of geen van deze 2. Nu red velvet populairder dan ooit is, zijn er zoveel combinaties te vinden, dat er allang niet meer zo vastgehouden wordt aan de combi vanille en chocolade, als de taart maar rood is.

Oorspronkelijk krijgt de red velvet cake zijn rode kleur door de reactie tussen de cacaopoeder en een zuur ingrediënt, zoals karnemelk. Hiermee kun je echter niet de knalrode kleur krijgen die je soms ziet (en eerlijk is eerlijk: dat is gewoon super mooi!). Je kunt rode bietjes aan je recept toevoegen, als je meer rode kleur wilt. Als je dit niet teveel doet, proef je het echt niet. Hiermee krijg je echter lang niet de rode kleur die zo opvalt.

Als je vast wilt houden aan de combi chocolade en vanille zul je er toch wat kleurstof doorheen moeten doen, of je moet deze combi laten gaan. Door de cacaopoeder kleurt de cake namelijk super snel bruin. Deze cake is zonder kleurstoffen, maar wel met cacao en vanille. Als je wel echt een rode kleur wilt laat je de cacaopoeder weg.

De red velvet taart met een brownie cheesecake swirl

Wat heb je nodig voor de red velvet brownie taart?

Voor de red velvet cake:

2 rode bietjes
20 gram cacaopoeder
120 gram kokosolie
300 gram kokosbloesemsuiker
2 eieren
1 theelepel vanille
240 ml karnemelk
300 gram speltbloem
1,5 theelepel baking soda/natron
1,5 eetlepel appelazijn

Don’t panic: de appelazijn proef je niet! Dit is alleen maar om de natron zijn werk te laten doen (het luchtig maken van de taart)

Voor de cheesecake swirl:

225 gram roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
50 gram honing
1 eierdooier

Voor de tussenlaag:

200 gram roomkaas
5 eetlepels honing

Verder:

2 taartvormen
3 kommen
staafmixer
oven
mixer of garde
eventueel een zeef

Red velvet taart

Bereiding red velvet taart

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je taartvormen in.

Voeg de karnemelk en de bietjes bij elkaar en pureer het met een staafmixer en doe dit in een beker of iets.

Kom 1: doe hier alle ingrediënten voor de cheesecake swirl in en meng het met een mixer, totdat het echt mooi 1 geheel is. Je ziet dat het dan ook ietsjes luchtiger wordt.

Kom 2: maak de kokosolie vloeibaar in een pannetje op super laag vuur. Doe nu de kokosbloesemsuiker en de kokosolie in 1 kom en meng het met een mixer goed door elkaar.

Kom 3: klop in de andere kom de eieren los. Voeg nu de eieren langzaam toe aan het suiker mengsel, terwijl je blijft kloppen.

Pak het speltmeel en zeef het, terwijl je het in de kom met de eieren en het suiker toevoegt en blijft mixen. Voeg af en toe een scheutje van het karnemelk mengsel toe aan de kom. Je hoeft het meel niet te zeven, maar als je het wel doet krijg je een luchtigere taart. Stukjes die achterblijven in je zeef kun je weggooien (dit zijn de velletjes van de speltmeel).

Als de meel en het karnemelk mengsel helemaal toegevoegd zijn kun je de cacaopoeder, de appelazijn, de baking soda/natron en de vanille toevoegen. Zorg dat je het daarna nog een keer goed mengt.

Verdeel het mengsel nu over de 2 taartvormen. In 1 taartvorm doe je 2/3 mengsel, in de andere de rest. Bewaar een klein beetje beslag. De taartvorm waar je maar 1/3 van het beslag hebt gedaan wordt de cheesecake swirl.

Doe met een lepel ‘druppels’ van het roomkaasmengsel op het beslag. Giet hier het overgebleven beslag overheen. Ga nu met een mes door deze taartvorm heen, zodat het cheesecakemengsel overal een beetje zit.

Zet de red velvet taart 25-30 minuten in de oven. Prik met een sateprikker erin om te kijken of de taart al klaar is. Komt je prikker er droog uit? Dan ben je ready to go.

Zorg dat de taarten helemaal afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Het tussenmengsel maak je door de roomkaas en de honing op de kloppen. Smeer nu op de laag die alleen red velvet taart bevat de roomkaas. De bovenste laag, de laag met de cheesecake swirl, leg je erop.

ontvang-2

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu