#1 beste nasi goreng kruiden

Inhoud:

Nasi goreng kruiden

Door mijn favoriete nasi goreng variaties hieronder wil je nooit meer terug naar de nasi goreng kruiden die je hiervoor gebruikte. Onze zoutloze Nasi & Co zit bomvol smaakvolle verrassingen. In dit recept vind je mijn favoriete nasi goreng kruiden en het bereiden ervan. Bij dit recept voor nasi goreng gebruiken we zilvervliesrijst in plaats van witte rijst. Veel gezonder dus! Door de Nasi & Co kruidenmix word je nasi goreng niet alleen heerlijk, ook snel en efficiënt. Je hoeft nu niet meer de goede kruiden en specerijen bij elkaar te zoeken. Door deze topper zit alles in 1 potje.

nasi goreng kruiden

Nasi & Co.

Een nasi goreng stelt niets voor zonder de zoutloze Nasi & Co kruidenmix. Voor 100 gram zilvervliesrijst en 300 gram groenten heb je maar 1 eetlepel Nasi & Co kruiden nodig, om een heerlijke en diepe smaakbeleving te krijgen. Je voegt simpelweg de groenten aan de kruiden toe, dat mix je goed. Vervolgens bak je de rijst er mee en TADAAA een heerlijke nasi goreng.

De Nasi & Co kruidenmix geeft je een authentieke smaak door de mix van: komijn, koriander, gember, paprika, laos en knoflook. Deze nasi goreng kruiden mix is 100% gemaakt van kruiden en specerijen. Hij is dus niet alleen heerlijk maar ook nog eens gezond.

Met Nasi & Co kan je meer dan alleen nasi goreng kruiden. Heb je geen zin in rijst? Probeer dan deze bloemkoolnasi met een twist, een romige Indische satésaus van pindakaas, je kan simpel zelf falafel maken met 6 ingrediënten, een heerlijke orzobowl met geroosterde groenten of kruid Indische gehaktballetjes met pindasaus en taugé salade met deze veelzijdige kruidenmix.

nasi goreng kruiden

nasi goreng kruiden

De beste nasi goreng kruiden ooit!

Met deze kruidenmix maak je de beste en lekkerste nasi goreng EVER!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Nasi, Nasi & Co, nasi goreng, nasi goreng kruiden, Nasi kruiden
Porties: 2 personen
Auteur: Kim Overgaag

Equipment

  • 1 Wokpan
  • 1 pan om rijst in te koken of een rijstkoker
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 100 gr rijst zilvervlies
  • 1-2 kipfilet(s) in blokjes
  • 1 grote el Nasi & Co kruidenmix van Green Gypsy
  • 100 gr witte kool fijngesneden
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr winterpeen fijngesneden
  • 2 eieren onderaan deze blogpost vind je meer inspiratie!

Evt

  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus

Instructies

  • Maak de rijst klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Ik bak een gesnipperd uitje aan in de pan. Als deze glazig is voeg ik knoflook toe, maar dit bak ik maar 20 seconden mee, want dit brandt snel aan.
  • Als je kip wilt toevoegen, kun je dat nu doen, maar nasi is ook prima vegetarisch te maken, dan skip je deze stap gewoon. Als je kip gebruikt voeg je nu ook de Nasi & Co kruidenmix toe. Bak zo'n 2 minuten, totdat de kip aan de buitenkant wit is.
  • Voeg nu de nasigroenten toe. Als je geen kip gebruikt, gooi je de groenten er 20 seconden na je knoflook bij. Je gooit dan de kruidenmix direct over de groenten heen. Bak de groenten totdat ze gaar zijn en voeg dan eventueel de ketjap manis en/of de sojasaus toe.
  • Als je rijst bijna gaar is bak de rijst dan in een pan. Voeg je groenten toe aan je gebakken rijst en dit bak je nog een paar minuten samen, totdat je rijst óók die lekkere smaak van de groenten heeft en sommige stukjes rijst een beetje knapperig worden.
  • Ondertussen bak je een eitje in de overige koekenpan. Ik vind het het lekkerste als de eidooier nog zacht is, maar ga vooral voor de variant die jij het lekkerste vindt.
  • Verdeel de gebakken rijst over de bordjes en leg je eitje erop. Lekker met atjar tjampoer, ingelegde komkommer, kroepoek, gebakken uitjes en satésaus.

Notities

Lekker om te eten met ingelegde komkommer, atjar tjampoer, gebakken uitjes, kroepoek en zelfgemaakte pindasaus! 
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

Wat is het verschil tussen nasi en nasi goreng?

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen nasi en nasi goreng maar eigenlijk is dit heel simpel om uit te leggen. Nasi betekent rijst en goreng betekent gebakken. Als je nasi bestelt heb je gekookte rijst die maar een beetje meegebakken is met de groenten en ei etc. Nasi goreng is een gerecht waar de rijst vooral gebakken is waardoor je vaak knapperige stukjes hebt. HEERLIJK!

Bij dit recept voor nasi goreng gebruiken we zilvervliesrijst in plaats van witte rijst. Het verschil tussen witte en bruine rijst is dat het vliesje bij de witte rijst verwijderd wordt. Daardoor is er ook wat kleurverschil tussen de 2 rijst soorten. Dat vliesje wat bij witte rijst eraf wordt gehaald is juist zo goed voor je. Zilvervliesrijst zit bomvol vezels en is een bron van koolhydraten en meerdere gezonde voedingsstoffen. Zilvervliesrijst is een volkoren graanproduct, dit soort producten hebben een positief effect op jouw gezondheid.

Mijn favoriete variaties voor nasi goreng

Je kan zo veel verschillende dingen mixen in een nasi goreng. De Nasi & Co past ook goed bij vlees en zelfs vis. De opties zijn eindeloos!

  1. Mijn favoriete manier om nasi goreng te maken is met een mix van veel groenten: prei, winterpeen, witte kool en selderij. Ook vind ik garnalen heerlijk om daar doorheen te doen. Het eitje kan je natuurlijk nooit vergeten en de Nasi & Co kruidenmix.
  2. Een soort surf en turf nasi goreng is ook helemaal mijn ding. Een mix van verschillende groenten, wat garnalen en kip. GEWELDIG! De mix van vis en vlees past perfect bij elkaar in dit gerecht.
  3. Als je geen zin hebt in vlees of vis dan kan je dat zeker vervangen door tofu, tempeh of een andere vleesvervanger naar jouw keuze. Je bakt je vleesvervanger gewoon in een aparte pan totdat het een beetje crispy wordt. Vervolgens mix je dat met je groenten, rijst en ei gekruid in mijn favoriete nasi goreng kruiden en klaas is Kees.
  4. Wat ik heerlijk vind in een nasi goreng als ik even geen zin heb in kip zijn worstjes! Snijd ze in kleine blokjes of ringetjes en bak deze lekker knapperig voor in je nasi goreng.

Categorieën

Menu