Gado gado wraps met spitskool en pindakaas

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Gado gado wraps met spitskool en pindakaas

Gado gado wraps met spitskool

Deze gado gado wraps met spitskool zijn zo makkelijk en zo snel gemaakt, je gaat het gewoon niet geloven. Dit is alles wat je voortaan nodig hebt als je haast hebt en toch gezond wilt eten. Speel een beetje in het rond met de ingrediënten, zodat je alles uit je keukenkastje op kunt maken, want je zo strak vasthouden aan lijstjes heeft nog nooit iemand gezelliger gemaakt.

Wat is gado gado?

Gado gado is een Indonesisch gerecht van rauwe groenten, vaak een gekookt ei en pindasaus. Letterlijk betekent gado gado ‘mix mix’ en als je het bord voor je ziet, snap je snel hoe ze daarop zijn gekomen. De pindasaus loopt door de rauwe groenten heen en daardoor krijgt álles op je bord een lekkere smaak. Gado gado is heel simpel te maken: neem wat sla, komkommer, taugé en een gekookt ei. Je kunt dit natuurlijk aanvullen met wat je maar wilt: met tomaat, dun gesneden wortel, boontjes, anything.

In dit recept voor gado gado wraps hebben we het zo simpel mogelijk gehouden, omdat je ‘m binnen 5 minuten klaar moet kunnen hebben. Wil je all the way gaan? Ga dan los met nóg meer groenten.

Voor échte gado gado heb je pindasaus nodig, voor dit recept gebruiken we heel simpel pindakaas. Want ja: geen tijd was het focus woord hier. Je kunt natuurlijk kant-en-klare pindasaus kopen als je voor de originele gado gado wilt gaan, maar dat is écht zonde. Je proeft dat terug in de smaak en zelf satésaus maken is zó makkelijk!

Verder vind ik zelf hier gebakken uitjes (die koop je dus wel kant-en-klaar) lekker bij, omdat je dan een bite krijgt. Ook hierbij geldt: maak het zo gek als je zelf wilt.

Door de pindakaas en de Spice it Up! kruiden in dit recept voor gado gado wraps krijg je direct een exotisch gevoel. Gooi daar wat groenten overheen die je nog hebt liggen of koop gewoon een zak gesneden groenten of sla, gooi er bij voorkeur een gekookt eitje overheen: klaar!

Gek op gado gado en heb je wel iets meer dan 10 minuten? Probeer dan ook eens dit recept voor een gado gado bowl, ook super lekker!

Gado gado wraps met spitskool

Gado gado wraps met spitskool en pindakaas

Gado gado wraps

Deze gado gado wraps zijn zo snel om te maken!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Diner, Lunch
Keuken Indonesisch
Porties 2 gado gado wraps

Equipment

  • Kom

Ingrediënten
  

  • 4 wraps volkoren
  • 3 grote handen taugé
  • 4 el pindakaas met stukjes noot!
  • 1 grote tl Spice it Up! kruidenmix van Green Gypsy Spices
  • 1/4 komkommer in stukjes gesneden
  • 1/6 spitskool
  • 2 of 3 gekookte eitjes
  • 1 handje gebakken uitjes

Instructies
 

  • Snijd de spitskool in fijne reepjes en gooi het in een kom. Besprenkel met wat olie, peper en zout en knijp even goed met je handen, zodat de spitskool wat soepeler wordt.
  • Besmeer de wraps met de pindakaas. Leg hier de plakjes komkommer op, de spitskool en de taugé. Verdeel dan de gekookte eitjes over je 4 wraps.
  • Nu komt het beste gedeelte: zonder dit is het een saaie bedoeling, maar je gaat wat Spice it Up! over je gado gado wraps strooien, zodat ze straks een ware smaakexplosie worden. Verdeel dan als laatste de gebakken uitjes erover en rol de wraps dicht.

Notities

Heb je dit recept gemaakt? We vinden het leuk om terug te zien; laat hieronder in de reacties hoe jij het vond!
Trefwoord Gado gado wrap, Snel, Wrap

Spice it Up! kruiden

Deze Spice it Up! kruidenmix is voor iedereen die wel wat pit in zijn/haar leven kan gebruiken. Je gooit de kruidenmix overal overheen wat wel wat opgefluft kan worden. Denk aan in je soepje, over je eitje, over je pasta van courgette met mango en avocado of door een chicken curry met sugar snaps bijvoorbeeld.

Wees er zuinig mee; hij is net zo pittig als een chilipoeder, maar diepgaander door de toevoeging van o.a. paprika, mosterd en knoflook. Wij vinden het ook heerlijk om wat door onze olijfolie heen te gooien in een flesje en in de keuken te laten staan als pittige olie!

Winning team:

Paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, uien en knoflook.

Gado gado wraps met spitskool en pindakaas

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu