Açaí bowl recept (+ filmpje) // Het ultieme recept

Açaí bowl recept

Açaí bowl recept

Dit açaí bowl recept is echt té makkelijk, snel, lekker en is echt intens gezond en is een lekkere afwisseling voor de standaard yoghurt in de ochtend of de boterham als ontbijt. Ik ben fan en dat komt vooral omdat het gezond is en écht heel makkelijk, waardoor je het even snel tussendoor klaarmaakt voor de volgende ochtend alvast.

Want niemand heeft natuurlijk zin en tijd om dat in de ochtend nog even snel te doen.

Bereiding: 5 minuten
Benodigdheden: blender
Portie: ontbijt voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 banaan (evt bevroren)
  • 1 zakje açaí (diepvries)
  • een handje rood fruit (diepvries)
  • 100 ml kokosmelk (blikje)
  • 1 el Livin’ la Vida Choca kruiden van Green Gypsy
  • Optioneel: 1 avocado (kan ook diepvries)

Livin’ la Vida Choca

Het lekkerste is het als je alle producten (behalve de kokosmelk) uit de diepvries gebruikt. Het wordt dan echt een ijsje wat je kunt lepelen, maar bovendien is diepvries vaak net zo gezond als vers én is het goedkoper.

Banner Livin

Bereiding:

  • Doe de avocado, al het fruit, de açaí en de Livin’ la Vida Choca in een blender.
  • Schud de kokosmelk goed en voeg 100 ml toe aan de blender.
  • Voeg ook 100 ml water toe.
  • Mix het goed tot 1 geheel.

Heerlijk met nog meer fruit er overheen!

Ik had banaan, aardbei, chiazaad, cacaonibs en kokos er overheen gegooid, maar doe echt vooral waar je zelf zin in hebt.

Heb je wel vaker behoefte aan een afwisselend ontbijt? Probeer dan ook eens deze chiazaad pudding, ook al zo makkelijk én vet gezond door de chiazaadjes. Of deze super makkelijke mango smoothie bowl.

Hoe gezond is een açaí bowl?

Een açaí bowl bevat om te beginnen enorm veel antioxidanten. Antioxidanten pakken vrije radicalen aan, die zorgen voor veroudering en schade aan je cellen en weefsels. Goed dus om dat aan te pakken en we zijn blij met antioxidanten.

Nu is het wel zo dat açaí veel antioxidanten bevat, maar bramen, aardbeien, mango en blauwe druiven bevatten ook veel antioxidanten. Vaak is dit een goedkoper alternatief.

Wel is açaí goed tegen een hoog cholesterol. Let wel: dit onderzoek is alleen op ratten uitgevoerd. Het kan dus zijn dat dit  alleen geldt voor je buurman, maar niet per se voor jou zelf.

Uit onderzoek in Florida is gebleken dat açaípulp de groei van kankelcellen tot wel 86% kon remmen. Wel geldt dit voor meerdere bessen soorten en niet alleen voor de açaíbes. Aardbeien, bosbessen en frambozen kwamen net zo goed naar boven in het onderzoek.

Conclusie: lijkt dit açaí bowl recept je wel wat, maar zit je krap bij kas? een açaí bowl is heel gezond en absoluut goed om bijvoorbeeld als ontbijt te eten, maar mocht je nou wat krapper bij kas zitten kun je prima een alternatief gebruiken in plaats van de açaí in dit recept. Denk aan een alternatief met ook veel antioxidanten, zoals aardbeien, mango en blauwe druiven. Gebruik een handje in plaats van de açaí als je liever voor deze opties gaat.

Heb je het recept gemaakt? Laat het me weten via Instagram! Tag @greengypsyspices in je foto, dan proberen we samen iedereen om ons heen wat gezonder te maken! Stay awesomel-)
Açaí bowl recept

Recept acai bowl

Bronnen:

www.medischdossier.org
www.voedingscentrum.nl

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu