Gegrilde appel uit de oven als ontbijt met Pumpkin Spice

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Gegrilde appel uit de oven

Ontbijtje van gegrilde appel

Deze gegrilde appel is een goed alternatief voor je dagelijkse brood- of havermout ontbijtjes. Gegrilde appel uit de oven is makkelijk, snel klaar en geeft weinig afwas. What’s not to like?  Door de Pumpkin Spice is het heerlijk bij koudere dagen en laten we nou net in Nederland wonen. Voortaan wordt dit ook jouw favo ontbijtje!


Ik probeer geen brood te eten als ontbijt. Niet dat je daar nou allemaal dood aan gaat, maar overdag is het vaak zo druk dat ik niet altijd de tijd heb om van alles te maken. Dan is een boterham wel makkelijk om in je tas te gooien en weer door te gaan. Jammer, natuurlijk zou ik ook het liefste elke dag met een krantje bij een Parijs-achtig tentje lunchen met de meest fantastische salade en het hebben over de zin van het leven.

Maar dat is denk ik meer iets voor een film of voor the lucky few onder ons. Back to reality.

Wat heb je nodig voor 2 x een ontbijtje met gegrilde appel?

3 appels
3 theelepels Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy
5 eetlepels honing
2 eetlepels kokosolie of andere olie

bakpapier

En nu?

Zet je oven in de grillstand op 180 graden.

Snijd de appels in vieren en haal het klokhuis eruit. Snijd de kwartjes vervolgens weer in reepjes. Verwarm eventueel de kokosolie in een pannetje op heel laag vuur. Als je olie gebruikt hoef je dit natuurlijk niet te doen. Dan is het al vloeibaar. Schenk nu de olie in een kom, samen met  de kruiden, de honing en de appelstukjes.

Meng het goed en verdeel de stukjes appel over het bakpapier. Laat het 20 minuutjes in de oven en je gegrilde appel is ready to go!

Ik heb er 2 handjes amandelen, 1 handje blauwe bessen en kwark bij gedaan, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Bijvoorbeeld met aardbeien en amandelschaafsel, gepofte mais (dus popcorn) en banaan of wat dan ook. Eigenlijk past alles wel bij gegrilde appel.

Eet smakelijk!

Nog een lekker ontbijtje? Probeer dan eens deze Pumpkin Spice granola met chiapudding met fruit.

Gegrilde appel

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu