Kwarkcake met bosbessen zonder boter // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Recept kwarkcake zonder boter

Kwarkcake met bosbessen zonder boter

Komen de bananenbroden uit je oren en ben je klaar met Liga’s? No worries, ik voel je. De dag duurt veel te lang om te teren op 3 maaltijden per dag, dus tijd om creatief te zijn. Wat denk je van een kwarkcake met bosbessen? Het is een kwestie van alle ingrediënten door elkaar gooien in de blender of keukenmachine en even wachten terwijl de oven z’n best doet.

Kind kan de was doen, dus jij ook.

Bereiding: 30 minuten
Oventijd: 35 minuten
Benodigdheden: een blender of keukenmachine, een cakeblik
Portie: een grote bak pittige hummus waar je echt nog wel even mee voorruit kunt

Ingrediënten kwarkcake met bosbessen?

150 gram (volle) kwark
100 gram speltmeel
50 gram quinoa (je kunt ook rijst gebruiken)
3 eieren
150-200 gram bosbessen (diepvries is prima)
2 grote eetlepels honing
2 handen pistachenoten
1 eetlepel Love, Peace & Granola kruiden van Green Gypsy
2 grote theelepels bakpoeder
een snufje zout

Recept kwarkcake zonder boter

Bereiding kwarkcake

Begin met het koken van de quinoa (of de rijst) totdat dit gaar is. Ondertussen kun je de rest klaarzetten, want jij werkt natuurlijk aan je efficiency level.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in.

Mix de eieren 1 minuut met een mixer op halfhoge stand. Voeg hierna de kwark en de honing erdoor en mix nog een minuutje.

Voeg nu het speltmeel, de quinoa, de Love, Peace & Granola, het bakpoeder en wat zout erdoor en meng het goed. Als dit mooi 1 geheel is geworden meng je er rustig de bosbessen en de pistachenoten doorheen met bijvoorbeeld een lepel of iets. Ik probeer het niet te ruw te doen, omdat je hele cake dan paard/bruin wordt, maar voor jou maakt dat waarschijnlijk niks uit.

Ik ben natuurlijk zo’n muts die foto’s van gerechten maakt.

Giet nu het mengsel in het cakeblik en bak het in 35 minuten gaar.

Wil je zeker weten dat de cake gaar is? Prik er dan even met een sateprikker in. Komt deze er droog uit? Dan ben je helemaal klaar.

Ben je wel van de cake’s als tussendoortjes? Probeer dan ook eens dit basisrecept voor bananenbrood, die je kunt uitbreiden hoe je maar wilt (wij hebben er al 7 voorbeelden van variaties gegeven).

Love, Peace & Granola

Vervang in elk random gerecht je kaneel door Love, Peace & Granola en waan je in hogere sferen! Love, Peace & Granola heeft z’n licht pittige smaak te danken aan de gember, de zoete smaak aan de kaneel en de warme smaak bestaat uit gember, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.

Net als al onze producten is ook Love, Peace & Granola een 100% puur product, zonder e-stoffen en toevoegingen als vulmiddel.

Recept kwarkcake zonder boter

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu