Luchtig en zoet zondags ontbijtje met fruit en Chai Tea Mix

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Luchtig ontbijtje

Je moet dit recept niet op de zondagochtend maken dat je nét een kater hebt, want er gaat nogal wat spatelwerk aan vooraf, om de hele boel luchtig te krijgen. Als je dan eenmaal óf een tennisarm hebt gecreëerd door het handmatig te doen, óf nog meer hoofdpijn hebt doordat je slim was en het met een mixer hebt opgeklopt, heb je wel een Koninklijk ontbijt te pakken.

Je kunt dit recept trouwens ook als desert eten, omdat het vrij zoet is.

Wat heb je nodig voor 4 personen desert/2 personen ontbijt?

4 eieren
1 citroen
25 gram kokosbloesemsuiker
400 gram diepvriesfruit (je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken)
4 stengels munt
een klein handje kokos
1 eetlepel Chai Tea Mix 

een taartvorm/quiche vorm
een spatel of mixer en 2 kommen (liever geen plastic)

Luchtig ontbijtje

En nu?

Vet de taartvorm/quiche vorm in. Strooi hier de kokos overheen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe je diepvriesfruit in een vergiet en spoel het even af met warm water, zodat het sneller ontdooit.

Splits de eieren. Je bewaart in 1 kom 4 eiwitten, in de andere kom 3 eierdooiers. Je splits de eieren door het ei kapot te tikken tegen de zijkant van de kom, het ei te breken in tweeën en het eiwit eruit te laten lopen. Daarna heb je de twee helften elk in 1 hand en giet je de eierdooier van de ene in de andere, zodat het laatste beetje eiwit ook in de kom valt.

Zorg ervoor dat er geen eierdooier bij de eiwitten komt en dat de kom van je eiwitten echt schoon en droog is! Je kunt beter geen plastic kom gebruiken, want dan wordt het opstijven van de eiwitten een stuk lastiger.

Was de citroen, rasp de citroen en voeg de citroenrasp en de kokosbloesemsuiker bij het eigeel. Klop het eigeel (houd je vast!) 10 volle minuten lang. Sorry. Voeg hier dan de kokos en de Chai Tea kruiden aan toe en roer het nog even kort door, zodat alles mooi verdeeld is.

Klop nu de eiwitten stijf. Let er goed op dat je schone materialen gebruikt . Dit duurt ook nog wel een tijdje: eerst verschijnen er grote witte schuimbellen, dan wordt het steeds witter en dan is het ineens spierwit. Als je met je garde omhoog gaat en je houdt dan een piek/berg over, dan ben je klaar.

Voeg dan het eiwit langzaam bij het eigeel en roer het voorzichtig maar goed en giet het geheel dan in de taartvorm en zet deze in het midden van de oven.

Bak je ontbijtje in 15 minuten gaar totdat de bovenkant goudbruin is.

Gooi al je fruit en je munt er overheen en je bent klaar.

Luchtig ontbijtje

Luchtig ontbijtje

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu