Chai Tea Mix (Chai Latte poeder)
€ 5,85

Chai Tea Mix (Chai Latte poeder)

Een Chai tea latte is tegenwoordig populairder dan Chunning Tatum, maar wist je dat bij veel van je favo koffie toko's de Chai tea latte uitpuilt van de suiker? Ook de kant-en-klare Chai latte poeders die je overal kunt kopen bestaan voornamelijk uit suiker, suikervervangers, e-stoffen en toevoegingen. Zonde, want dat is helemaal niet nodig. Ons Chai latte poeder bevat 100% kruiden en specerijen en geen korreltje suiker of suikervervangers, waardoor je zelf de smaak kunt bepalen van je favoriete drankje en je geen verkapte reep chocolade aan het wegdrinken bent. 

Wat is Chai tea latte?

Chai tea latte is natuurlijk ontzettend hip en als je tegenwoordig (nu klink ik als mijn oma) niet een Chai latte, verse gemberthee of een cappuccino met havermelk bestelt, hoor je er sowieso niet meer bij. Maar wat is een Chai tea latte en waar maakt iedereen zich zo druk over?

Heel simpel gezegd betekent 'Chai' gewoon thee. Chai tea betekent dus eigenlijk thee thee, maar dat klinkt lang niet zo sexy als een Chai tea latte, laat staan als een Pumpkin Chai latte met kokosmelk in plaats van gewone melk. 

Origineel komt het drankje uit India, Pakistan, Tibet en Nepal en is nu volle bak naar het Westen overgewaaid. Je proeft het direct dat Chai tea uit India en omstreken komt: daar waar wij koffie met suiker drinken en ze in Engeland aan de zwarte thee met een sloot melk zitten, hebben ze het daar wat beter voor elkaar. De heerlijk geurende specerijen komen vrij door de warmte van de melk en zorgen ervoor dat je direct dat cosy gevoel krijgt met zo'n mok tussen je handen. 

Er zijn veel manieren om de Chai tea latte te drinken. In India drinken ze het met suiker en zwarte thee, hier wordt het met meer melk en een smaaksiroop gedronken. Veel van onze lezers houden meer van (plantaardige) melk en honing en voegen helemaal geen smaaksiroop toe, maar ieder natuurlijk z'n ding. 

Elk van deze vormen van Chai tea latte mag Chai tea genoemd worden, als er maar iets aan kruiden inzit. Veel kant-en-klare Chai mixen die je in de winkel koopt bevatten naast een hoop suiker of suikervervangers ook e-stoffen en toevoegingen, maar dat is zonde; het is helemaal niet nodig. Als ze dat in India horen denken ze dat we gek geworden zijn! Onze Chai latte mix bevat 100% specerijen en geen korreltje suiker of een vervanging daarvoor. 

Chai tea latte is zoet met een licht pitje, waardoor het een lekkere aanvulling is op je standaard bakkie en je het goed kunt drinken tegen de gevreesde dip om 4 uur.

Wat kun je met Chai Latte poeder

Natuurlijk maak je er heerlijke drankjes mee, maar probeer ook eens wat van dit poeder in bananenbrood, door je homemade granola, in koekjes, taarten of meng wat gewoon los door je yoghurt.

Check onder 'recepten' wat je er allemaal precies mee kunt doen. 

Nog 41 beschikbaar

In voorraad

In voorraad

Chai latte poeder

Dé perfecte Chai latte poeder zonder suiker én zonder toevoegingen of e-stoffen voor al je baksels zoals taarten, cakes, koekjes, bananenbrood en natuurlijk je Chai tea latte die je in no time zelf maakt! Ga lekker zitten en laat je werk wachten terwijl jij chillt en waan je in India met deze heerlijke zoete en kruidige mix die voor 100% uit alleen kruiden en specerijen bestaat. 

Wat is Chai tea latte?

Chai tea latte is een verrukkelijk zacht gekruid drankje dat je drinkt met heet water, (opgeschuimde of warme) melk en een beetje honing. Kom maar door met dat mega relaxte en cosy gevoel! Onze Chai tea latte poeder bevat 100% kruiden en specerijen en geen zoetstoffen zoals suiker of sucralose en geen e-nummers of toevoegingen. Veel van de Chai tea latte's die je bij je favo koffie toko haalt of de kant-en-klare thuismixen bevatten heel veel suiker, tot wel 50%. Heb jij dus net met jezelf afgesproken dat het wel even genoeg is met die zakken chips en ongezonde brownies? Dan kun je dus beter zelf die Chai latte maken en die van je koffietentje even laten staan.

Maar dat is niet alles: onze Chai Tea Mix gebruik je niet alleen om een homemade Chai latte mee te maken. Dit kruidenmengsel is ook heerlijk door koekjes, cake, taart en door pannenkoekbeslag bijvoorbeeld. Mooi meegenomen: het is nog eens gezond ook!

Bij veel andere Chai Tea Mixen sta je al bij aankoop tot je knieën in de suiker. Niet bij ons! 

Gebruiksaanwijzing Chai latte poeder:

Chai Tea Mix kun je gebruiken in plaats van kaneel door al je baksels. Ga voor 2 el door je cake of taart of gebruik 1 tl door je smoothie voor een wow-effect.

Chai tea latte zelf maken

Zelf maken is altijd het lekkerste. We hebben 2 standaard varianten voor je: een warme Chai tea latte en een heerlijk romige koude latte, die verfrissende is en jouw nieuwe perfecte tussendoortje wordt op warme dagen. Hieronder zijn de standaard variaties, maar onder 'recepten' vind je nog veel meer lekkere variaties zoals bijvoorbeeld een Pumpkin Chai tea latte. 

Een écht lekkere Chai tea latte maken is heel makkelijk. We hebben 2 varianten voor je: een warme en een romige koude latte. 

Zelf Chai tea latte maken (warm):

Ingrediënten:

 • 100 ml water
 • 150 ml (plantaardige) melk
 • 1 tl Chai Tea Mix
 • 1 el honing

Bereiding Chai tea latte: 

 • Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje. Verwarm het op middelhoog vuur, totdat het warm is. 
 • Draai het vuur heel laag en verwarm het een minuutje door. Blijf wel goed roeren en zorg ervoor dat je warme melk niet overkookt, anders is je werk alsnog naar de haaien. 
 • Je Chai tea latte is nu al klaar. Als je een zeefje hebt kun je het hier doorheen gieten je kopje in, zodat er geen kruiden meekomen. Als je geen zeefje hebt is dat nog niet het einde van de wereld; je hebt alleen kans dat de laatste slok van de latte veel kruiden bevat, dus laat die bij voorbaat staan. Een goedkoop zeefje haal je al voor € 0,50. Doordat wij geen e-stoffen of troep gebruiken, kunnen de specerijen niet helemaal oplossen. 

Romige koude Chai tea latte zelf maken: 

Ingrediënten:

 • 70 gr cashewnoten
 • sap van 1/2 sinaasappel
 • 1 tl Chai Tea Mix
 • 400 ml water
 • 2 dadels

Bereiding Chai tea latte (koud):

Meng alle ingrediënten door elkaar in een keukenmachine of blender en blend het net zo lang, totdat het een mooi glad geheel is. Als je deze koude variant gaat verwarmen krijg je een heel dik mengsel door de cashewnoten, wat qua structuur lijkt op bechamelsaus. Hoewel bijna alles opgefluft wordt met bechamelsaus, is vloeibare saus niet het lekkerste wat je kunt drinken. 

Beter gewoon koud houden deze dus.  

Is een Chai tea latte gezond?

Je kunt een los voedingsmiddel nooit zomaar bestempelen als 'gezond' of 'ongezond', omdat een gezond voedingspatroon de optelsom is van alles wat je eet en drinkt. Wel weten we allemaal dat je kunt zeggen dat een hand boerenkool gezonder is dan een hand paprikachips. Als je het vanuit dat perspectief bekijkt zou je kunnen zeggen dat onze Chai Tea Mix gezond is, omdat deze alleen maar uit kruiden en specerijen bestaat (in ons geval). 

Ingredienten Chai Latte poeder:

Kaneel, gember, kardemom, peper, kruidnagel en een hele boel liefde.

Inhoud:

70 gram

Is Chai latte poeder gezond?

Een gezondheidslabel ergens aanhangen is altijd lastig, omdat 'gezond zijn' niet door één product bepaald wordt, maar door de combinatie aan alle voedingsmiddelen die je binnenkrijgt. Toch kunnen we wel zeggen dat een suikerspin in de regel minder voedingsstoffen bevat dan dezelfde hoeveelheid aan boerenkool.

In die zin kunnen we Chai tea in wezen 'gezond' noemen: al een lange tijd voordat jij en ik op aarde gezet werden en we de cyberspace vervuilden met onze selfies, gebruikten ze kruiden al om hun geneeskrachtige werking. Hoewel al onze medicijnen tegenwoordig synthetisch zijn en we kruiden hier niet echt meer voor nodig hebben, bezitten ze nog wel hun goede werking.

Heb je met jezelf afgesproken dat het nu wel even genoeg is met de desserts en zakken chips? Dan zou je kunnen vragen bij je hipster toko als je een Chai tea latte bestelt wat erin zit. De melk en de kruiden zijn het probleem niet, maar veel Chai Tea Mixen bevatten tot zo'n 50% suiker. Het is niet voor niks zo lekker he vriendin. Onze Chai Tea Mix bevat geen suiker, maar wel 100% specerijen.

Ingrediënten Chai kruiden

Wij gebruiken in onze Chai tea kardemom, kaneel, kruidnagel, peper en gember.

Jouw Chai tea krijgt dus de warmte van de kaneel (en de warmte van je gasfornuis, laten we niet te tuttig doen), het zoete van kaneel, een heel klein bittertje door de kruidnagel en de peper en gember zijn beiden pittig op hun heel eigen manier.

Kaneel

Kaneel is, in tegenstelling tot veel kruiden, geen zaad of fruit van een plant, maar de schors van een boom. Het geeft een heerlijk zoetje en zorgt voor warmte, precies wat je in een Chai tea latte nodig hebt. Kaneel werkt anti-bacterieel, kaneel is een sterke antioxidant en het zorgt ervoor dat je minder last hebt van winderigheid. Zo, je zou het maar weten.

Gember

Gember zorgt voor pit in een gerecht en maakt het interessant. Het is warm en pittig, maar in combinatie met een zoetje van bijvoorbeeld honing zorgt het voor een diepe, intense smaak. Gember is goed voor je maag en voor je spijsvertering.

Kardemom

Als je aan kardemom peulen ruikt weet je het al: de kleine groene zaadjes zijn fris. Kardemom is heerlijk bij zowel zoete als hartige gerechten en kunnen bijvoorbeeld goed bij je rijst gegooid worden als je je rijst kookt voor een frisse, bijzondere smaak. Kardemom is ontstekingsremmend.

Kruidnagel

Kruidnagel heeft een vrij sterke en warme smaak. Het is een beetje anijs, een beetje menthol, een beetje kaneel (met veel fantasie) en het is de grote broer van nootmuskaat. Kruidnagel werkt verdovend en is een sterke antioxidant. Je bent bekend met de gojibessen-gekte, de kleine rode besjes die populair waren omdat ze zoveel antioxidanten bevatten? Kruidnagel bevat 400 x meer. Dat kun je nog eens krachtig noemen. Een leuk weetje voor je wekelijkse kroeg avond; vroeger mocht kruidnagel alleen geteeld worden op een eilandje in de Indonesische eilandengroep De Molukken, Ambon om precies te zijn. Op een andere plek mocht niet geteeld worden en dat namen ze serieus: op elders telen stond de doodstraf. Wij Hollanders waren tijdens de VOC nogal angstig dat we onze positie op de kruidenmarkt zouden verliezen omdat er enorm veel geld mee gemoeid ging. Een dappere Portugees heeft de boompjes toch naar Mauritius en Madagascar gesmokkeld, waardoor het uiteindelijk groeide (en groeit) van Madagaskar tot aan Mauritius.

Peper

Peper is een heel interessant specerij; 20 % van de wereldmarkt op specerijengebied komt alleen al op rekening van peper en dus kun je je voorstellen dat bijna overal ter wereld peper veel gebruikt wordt. Peper helpt tegen winderigheid, constipatie, is goed voor de spijsvertering en is goed bij verkoudheid en stramme spieren. Doe er je voordeel mee.

Zoals al onze producten is ook onze Chai Tea Mix een puur product, zonder toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen, omdat wij dat helemaal niet nodig vinden. Onze specerijen hebben helemaal geen poespas of MSG nodig, die zijn al lekker van zichzelf! Natuurlijk sta je bij ons niet al bij aankoop tot je knieën in de suiker: onze blend bestaat voor 100% uit specerijen en geen suiker.

Daarmee is het niet alleen een prima smaakmaker voor de chai tea, maar ook voor je baksels zoals bananenbrood, pancakes en granola.

Mooi verhaal voor in de kroeg

Je zou denken dat er vroeger een stuk minder regels waren, maar toch mocht kruidnagel in de tijd van de VOC alleen geteeld worden in Ambon, een klein eilandje bij de Molukken. Ze logen er niet om: op elders telen stond de doodstraf. Een Portugese durfal heeft de jonge boompjes uiteindelijk toch naar Mauritius gesmokkeld. Nu vind je kruidnagel van Brazilië tot aan Sri Lanka, met dank dus aan deze Portugees met handelsgeest.

Klik op de onderstaande foto's voor recepten met Chai Tea Mix:

Zomerse chiapudding:

Zomerse chiapudding

Havermout met Chai Tea Mix:

 Havermout met Chai Tea Mix

Chai Tea bliss balls:

Chai Tea bliss balls

Chai bananenbrood:

Chai bananenbrood

Cheesecake met Chai Tea Mix:

Cheesecake met Chai Tea Mix

Luchtig ontbijtje:

Luchtig ontbijt

Slagroom dessert met Chai Tea Mix:

Slagroom dessert met Chai Tea Mix

American Pancake met blueberry topping:

American Pancake met blueberry topping

Citroentaart (die niet kan mislukken):

Citroentaart

Chai tea latte recept:

Chai tea latte recept

Overnight oats recept à la een blueberry muffin:

Overnight oats recept aà la blueberry muffin

Kokoskoekjes zonder suiker:

Kokoskoekjes zonder suiker

Wortel-rabarber muffins:

Wortel-rabaerber muffins

Bananen kwarktaart:

Bananen kwarktaart

Groene smoothiebowl:

Groene smoothiebowl

Havermout muffins met perzik:

Havermout muffins met perzik

Chai Tea brood:

Chai Tea brood

Carrot cake:

Carrot cake

Pannenkoeken met water:

Pannenkoeken met water

Suikervrije chocolade muffins:

Suikervrije chocolade muffins

Chai tea havermout:

Chai tea havermout

Proteïne bananenbrood:

Proteïne bananenbrood

Zandgebak:

Zandgebak met amandelmeel

Notenkoekjes met havermout:

Notenkoekjes met havermout

Chai donuts met kaneelsuiker:

Chai donuts met kaneelsuiker

Perensmoothie:

Peren smoothie

Havermout pancakes met appel en chai:

Havermout pancakes met appel

Bezig met laden...