Pannenkoekentaart met chocolade en fruit

Pannenkoekentaart met chocolade

Pannenkoekentaart uit de chocoladehemel

We hebben een nieuwe in de familie: Livin’ la Vida Choca. Je krijgt een vleugje zoet en een vleugje choco, precies zoals het hoort. Chocolade en specerijen, hoe sexy kan het klinken? Wat je ermee kunt maken? Alles, zolang het maar één of ander baksel is. Zoals deze pannenkoekentaart met chocolade en fruit die extreem makkelijk te maken is.

En die heb jij, ook als dummie, zo gemaakt.

Bereiding: 45 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: en koekenpan en 2 steelpannen
Portie: 1 pannenkoekentaart

Ingrediënten pannenkoekentaart

Voor de pannenkoeken:

250 gram bloem (ik had 50 gram kokosmeel en 200 gram speltbloem, maar be my guest)
500 ml melk
2 grote eieren
2 grote theelepels Livin’ la Vida Choca kruiden van Green Gypsy

Voor de topping:

100 gram chocolade
een scheutje melk (zo’n 100 ml)

eventueel: roomkaas
eventueel: fruit (diepvriesframbozen zijn de shit)

(Met eventueel bedoel ik: ik zou het doen omdat het gewoon écht lekker is, maar als je in je achterhoofd al bezig bent met je bikinibody van volgend jaar is het misschien handiger om te laten staan, zeker als je ook al van plan was het hele weekend Netflix aan te gooien.)

Pannenkoekentaart met chocolade

Bereiding pannenkoekentaart

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar totdat je een glad beslag hebt.

Verwarm nu je pan op het vuur zonder boter. Laat de pan zeker 2 minuten heet worden op het vuur. Vanaf nu ben jij niet zo’n sukkel bij wie de eerste pannenkoek altijd mislukt, maar shine je vanaf exemplaar 1. Als je pan heet is, heb je nooit meer een zielig eerste exemplaar, want je pannenkoek kan in een hete pan direct dichtbranden.

Verder bak je de pannenkoeken gewoon zoals het hoort: boter in de pan, beslag erin, beetje met je pan draaien zodat het beslag goed verdeeld is, halverwege je pannenkoek tegen het plafond gooien tijdens het keren en stapelen maar.

Als je de pannenkoeken hebt gebakken ga je met het chocolademengsel van de pannenkoekentaart starten. Verwarm de chocolade in een pannetje ai-bain-marie. Dit is niets meer dan een duur woord voor indirect verwarmen met water. Dus pak een pan, vul die met een laagje water, pak een kleinere pan die daarin past en doe daar de chocolade in.

Als je chocolade bijna gesmolten is, gooi je er een scheutje melk bij en roer je alles door elkaar. Als je je mengsel vloeibaarder wilt hebben kun je er nog meer melk bij gooien. Als je fruit wilt gebruiken gooi je dat op hetzelfde moment erbij als de melk, zodat je je fruit een beetje kapot verwarmt en er een lekkere saus ontstaat.

Als het mengsel klaar is pak je pannenkoek 1. Hier smeer je eventueel wat roomkaas op en daar overheen smeer je wat van het chocolademengsel met een lepel. Je legt er dan een pannenkoek op, die je ook weer van hetzelfde voorziet.

Je hebt 2 opties: hem warm opeten, wat nooit een slecht idee is, of in de koelkast zetten zodat de chocolade weer hard wordt en het echt een taart wordt.

En dan zie ik nu graag alle foto’s voorbij komen van jullie taarten die je op mijn slechte advies hebt gemaakt.

Ga jij wel lekker op pannenkoeken? Probeer dan ook eens deze pompoenpannenkoeken met chocolade en banaan, of deze luchtige roze pannenkoeken (glutenvrij).

Livin’ la Vida Choca

Dit is onze nieuwste kruidenmix waar we heel trots op zijn: alles wat een chocoladesmaak moet krijgen, kun je hiermee een boost geven. Gooi bijvoorbeeld door je bananenbrood, door je cake, koekjes, whatever. Ik had er vorig weekend granola mee gemaakt; zó goed. Dat is dus vanaf nu gewoon ontbijten met een chocolade smaak!

Banner Livin

Pannenkoekentaart met chocolade

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu
Winkelwagen
0