Pompoenbrood met pure chocolade // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pompoenbrood met pure chocolade

Pompoenbrood

Spuit 11 met mijn pompoen? Ja zeker, als ik mee had willen doen had dat zeker rond Halloween gemoeten. Maar he, nu valt dit pompoenbrood met pure chocolade tenminste op.

Ingrediënten 1 pompoenbrood met pure chocolade?

80 gram havermout
50 gram speltmeel
200 gram pompoen
1 banaan
1 eetlepel Pumpkin Spice Mix
3 eieren
2 theelepels bakpoeder
50 gram pure chocolade
60 gram kokosolie
een handje walnoten

eventueel een snufje zout

Pompoenbrood met pure chocolade

Bereiding pompoenbrood

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Begin met het maken van pompoenpuree. Snijd de pompoen in kleine stukjes. Dit kan niet anders dan met grof geweld in mijn ogen. Mocht jij het subtieler kunnen moet je dat zeker doen.

Verwarm de kokosolie in een pannetje totdat het vloeibaar is. Dit kan al op heel laag vuur.

Bak de pompoen met wat olie zo’n 15 minuten op in een pan op halfhoog vuur, totdat de pompoen zacht is. Na 3 minuten zal de pompoen wat aanbakken in de bak en kun je er een klein beetje water bij doen. Na 15 minuten kun je de pompoen samenvoegen met de vloeibare kokosolie, de eieren en de banaan en kun je er met een staafmixer een pasta van maken.

Voeg nu de havermout, het speltmeel, de Pumpkin Spice Mix, de bakpoeder, een handje walnoten en een snufje zout samen in een kom. Voeg hier het pompoenmengsel aan toe en meng het met een mixer.

Pak nu een reep chocolade, laat het in de verpakking zitten en sla er met een hard voorwerp, zoals een hamer, op, zodat de chocolade in kleine brokjes gebroken wordt. Roer dit ook door het beslag heen.

Giet nu het pompoenbrood in spé in een cakevorm en laat het 30 minuten in de oven staan.

Twijfel je of het pompoenbrood al klaar is? Prik er dan in met een satéprikker. Als de prikker er droog uit komt, is de cake gaar.

Bovenstaande manier geldt alleen maar voor als je chocolade aan de binnenkant van je pompoenbrood wilt hebben. Wil je het ook op de bovenkant zoals op de foto’s?

Verwarm dan wat extra chocolade au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is, ga je met een vork in de gesmolten chocolade en trek je streepjes over het pompoenbrood. Vind je au bain-marie maar een duur woord en heb je geen idee wat het betekent?

Pak 2 pannetjes: de ene wat groter dan de andere. Doe een laagje water in het grootste pannetje. Zet hier het kleinere pannetje op. De chocolade doe je in het kleinere pannetje. Je zet de pannetjes op het vuur waardoor het water warm wordt en dus de temperatuur in het kleinere pannetje hoger wordt. Op deze manier smelt de chocolade, zonder dat het aanbrandt in het pannetje. Als je het kleinere pannetje direct op het vuur zou zetten, brand dit wel aan.

Pumpkin Spice

Pumpkin Spice is voor iedereen die van bakken op z’n tijd houdt; besef dat er een leven buiten kaneel is en ga head first voor die bananenbroden, pancakes en taarten. Pumpkin Spice heeft een kruidige smaak door de gember, een warme smaak door de kaneel en nootmuskaat en een exotische smaak door de kruidnagel en de steranijs.

Beloofd: je weet niet wat je proeft.

Net als al onze andere producten is ook Pumpkin Spice een 100% puur kruidenmengsel, zonder e-stoffen of moeilijke ingrediënten.

Maak bijvoorbeeld deze Pumpkin Spice carrot cake, of dit bananenbrood met mango.

Pompoenbrood met pure chocolade

Pompoenbrood met pure chocolade

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu