--> Eiermuffins met spinazie en gele curry - Green Gypsy Spices
Borrelhapjes Gele Curry Lunch Recepten

Eiermuffins met spinazie en gele curry

Debbie & Yvon

Debbie & Yvon

Onze vriendschap is ontstaan op het werk, we waren alle twee werkzaam als grondstewardess bij de KLM, dus daar is het allemaal begonnen!!! Een vriendschap door dik en dun... en dat dik en dun geldt dan vooral voor mij, want waar Yvonne altijd heel stabiel was met haar gewicht, was ik (Debbie) Nederlands kampioen jojo-en!!! Sinds april 2017 heb ik een gastric bypass en lukt het mij eindelijk (halleluja) om op gewicht te blijven. Door de operatie ben ik ook anders (en natuurlijk minder) gaan eten en moet ik vooral goed op mijn eiwitten letten. Zo is het eigenlijk ook gekomen dat wij samen de keuken in zijn gegaan, om lekkere gezonde recepten te maken. Yvon is de échte keukenprinses en de koningin van de soepjes, die ze na mijn operatie ook trouw langs kwam brengen toen ik alleen maar vloeibaar kon eten. Yvonne is 6 jaar geleden overgestapt naar de vliegdienst, dus op het werk zien wij elkaar helaas minder, maar... als we dan een keer samen vrij zijn wordt die dag gelijk geblokt in onze agenda om bij te kletsen en te koken en dat hopen we nog heel veel jaren samen te mogen doen!!!
Debbie & Yvon

Latest posts by Debbie & Yvon

Eiermuffins met spinazie

Als je aan muffins denkt, denk je misschien snel aan zoete muffins, maar waarom zou je ze niet hartig maken? Debbie & Yvon maakten deze hartige eiermuffins met spinazie en gebruikten daarin paneer; een soort kaas die vaak in curry gebruikt wordt. Helemaal enig en ook nog eens makkelijk te maken.

Eiermuffins met spinazie

Bereiding: 30 minuten, incl oventijd
Benodigdheden: een muffin bakvorm. Het handigste is een siliconen bakvorm omdat je de muffins er dan makkelijker uit kunt halen (zonder dat ze anders uit elkaar vallen ;-P )

Ingrediënten eiermuffins met spinazie

6 eieren
125 gram apetina paneer (in kleine stukjes) (gewoon bij de grotere supermarkten)
2 lente uitjes (in dunne ringetjes)
4 handjes verse spinazie (fijn gesneden)
1 el Griekse yoghurt
1 1/2 el Gele Curry van de Green Gypsy Spices
boter of olie om de muffin bakvorm mee in te vetten

evt wat peper en zout naar smaak

Gele Curry kruiden

Winning team:

Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). Vet de muffin bakvorm in met boter of olie.

Kluts de eieren met de Griekse yoghurt, de Gele Curry kruiden, zout en peper.  Vul de muffinvormpjes met spinazie, lente ui en paneer en giet hier het eiermengsel overheen.

Zet de muffins in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Omdat Yvonne en ik alle twee in wisseldiensten werken, is dit een van onze favorietjes!!! De eiermuffins zijn namelijk ideaal om in te vriezen en je kunt ze natuurlijk met alle ingrediënten maken die je lekker vindt… Ik vind zelf de muffins vaak koud nog lekkerder van smaak dan warm. Dus bij ons thuis ligt de vriezer standaard vol met deze lekkere rakkers. Je gooit ze ’s ochtends in je tas en tegen de tijd dat je pauze hebt zijn ze ontdooit en heb je een heerlijk happie!!! Probeer ook eens muffins te maken met garlic heaven kruiden, broccoli, rode uien en kaas of met feta, ook heerlijk!!! Combinaties genoeg!!!

Eet smakelijk!!!

Eiermuffins met spinazie

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply