Broodje zalm maken met gegrilde groenten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Broodje zalm maken met gegrilde groenten

Broodje zalm maken met gegrilde groenten

Nu tijdens deze quarantaine werk ik thuis, omdat kantoor gesloten is. Ik merk dat er een soort looppad in m’n vloer is ontstaan tussen het bureau en de keuken. Boterhammen pindakaas, per ongeluk een handje chips, droge crackers zonder dat ik het doorheb. Tijd voor wél een voedzame lunch, voor het eerst deze week. Wil je ook dit broodje zalm maken met gegrilde groenten? Good for you: het kost je namelijk maar 5 minuten. Dit is niet het standaard broodje zalm, maar een broodje zalm met rode pesto en groenten zoals venkel en courgette én met geitenkaas. Om je even wakker te schudden.

Check hier de nieuwste video voor dit recept:

Broodje zalm maken met gegrilde groenten

Het meest ingewikkelde is om de groenten te snijden. Dan ken je het niveautje een beetje. Groenten snijden, kruiden erover, in de oven zetten. Broodje snijden, pesto erin duwen, groenten erop. Klaar. Omdat ik qua creativiteit in de keuken als ik het druk heb gelijk sta aan die van een boskever, eet ik dit al een goede 5 dagen achter elkaar nu. Dan is een afwisseling op z’n tijd wel lekker: gooi er wat geitenkaas tussen en eventueel wat (rucola)sla. Helemaal lekker fris,  je kent het wel.

Broodje zalm maken met gegrilde groenten

Thuiswerken tijdens quarantaine

Man, wat komen de muren op me af! Het is weer zoals back in the days, terug naar de dagen dat je nog thuis woonde en, als je iets voor jezelf wilde doen, je op je kamer ging zitten. Zo voelt het nu: trek? Boodschappen doen en met een looppasje weer terug je hok in.

Hoe houden jullie de quarantaine vol? Ik zit er relatief gezien nog lekker in: ik ben al aan de quiz gegaan via FaceTime (dan moeten de anderen raden welk spreekwoord of gezegde je uitbeeldt). Als dan iedereen ook nog een flink glas wijn bij de hand heeft, gaat het helemaal goed komen. Bedenk maar eens hoe je ‘onder de plak zitten’, of ‘voet bij stuk houden’ gaat uitbeelden. Steef ging zitten en ik ging boven hem staan, met een stuk groot plakband boven z’n hoofd. Gezelligheid en chaos gegarandeerd.

Verder ben ik helemaal in de weer met m’n tuin (dit stuk wordt er niet meer sexy op zo). Hij ligt er al heel lang bij als een zandhoop. De katten in de buurt gaan daar lekker op, maar zelf kwam ik er niet meer, want dan zat het hele huis weer onder zand. En om de oorzaak aan te pakken is dan ook weer zo wat hé. Maar nu we niet heel veel anders kunnen dan ons in 20 m2 om ons huis begeven, hebben we toch maar wat zakken cement gehaald, zand, waterpassen, alles. We hebben een terras betegeld (want die tegels lagen daar ook al weken zonder duidelijke bestemming), we hebben een muurtje en grote plantenbakken gemetseld (want onze tuin is een hoop zand omdat alle tegels eruit zijn gehaald voor de uitbouw), we hebben de hele schutting gedaan en we moeten nog een houten vlonder bouwen. Hou op met me, de laatste video’s die YouTube voorstelde waren ‘border aanleggen in tuin’ tot ‘opdekdeur afhangen’.

Ik heb spannendere tijden gekend.

Broodje zalm maken

Omdat ik dus én fulltime werk én een halve bouwvakker ben geworden, mag die lunch niet veel tijd kosten. Max 10 minuten preparatie. Daarom vind ik dit broodje zalm een uitkomst! Je krijgt gegrilde groenten binnen, zalm werkt natuurlijk altijd lekker voor je systeem en alles wordt lekker met een rode pesto en Garlic Heaven. Gaan jullie dit recept maken? Laat het dan vooral weten op Instagram of Facebook, blijven we toch nog een beetje sociaal in deze tijd.

Ga jij wel lekker op recepten en thuis aan de gang gaan? Probeer dan ook eens deze sinaasappelcake met amandelen zoals je ‘m ook bij La Paloma op Ibiza krijgt. We kunnen nu dan niet op vakantie, maar we kunnen het zonnetje wel een beetje in huis halen.

Broodje zalm

Broodje zalm maken met gegrilde groenten

Broodje zalm maken met gegrilde groenten moeilijk? Het is moeilijker om in de ochtend niet te snoozen, dan om dit recept te maken!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Lunch
Trefwoord: broodje zalm, Gegrilde groenten
Porties: 2 broodjes

Equipment

 • oven
 • ovenschaal

Ingrediënten

 • 2 broodjes
 • 1 potje rode pesto
 • 1 el Garlic Heaven kruidenmix van Green Gypsy
 • 1/2 venkel in reepjes gesneden
 • 1 courgette in plakjes gesneden
 • 1 rode paprika in reepjes gesneden
 • 1 pakje gerookte zalm Goedkoop biologisch vis kopen? Bestel bij Grutto.com en ontvang €10 korting met code KIM-10

Eventueel

 • zachte geitenkaas
 • wat verse basilicum ter garnering

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd de rode paprika en de venkel in reepjes en snijd de courgette in plakjes.
 • Gooi de groenten in de ovenschaal en mik er wat olijfolie overheen. Daarna ga je je plan voor sociale isolatie compleet maken: je gooit de kruidenmix erbij. Zalm in combinatie met deze mix zal weinig nieuwe vriendschappen opleveren, maar maakt je wel gelukkig.
 • Zet de ovenschaal in de oven en grill de groenten voor 20 minuten. Roer af en toe even in je schaal om teleurstellingen straks te voorkomen.
 • Snijd de broodjes open en besmeer ze met de pesto. Verdeel hier de zalm overheen en als vandaag de sky de limit is voor jou, prop je er ook nog wat zachte geitenkaas bij.
 • Als je groenten klaar zijn, schenk je die over je broodjes, zoals alleen een echte chef zou doen. Wil je uitsloven om te compenseren dat je al de hele dag in je pyjama loopt? Garneer dan met wat blaadjes verse basilicum.

Notities

De meeste zalm die je in de supermarkt koopt, is kweekzalm. Heb je weleens gezien in wat voor kweekvijvers deze zalm leeft? De zalmen zijn volledig misvormt, o.a. door de hoeveelheden antibiotica die ze krijgen. Ook bevat kweekzalm helemaal niet zoveel omega 3 vetzuren als wilde zalm en die omega 3 is juist waarom vette vis zo goed is voor je. Ik bestel mijn zalm altijd online bij Grutto.com, want daar hebben ze wilde zalm, echt uit Alaska. Ik koop daar niet alleen de zalm, maar ook kant-en-klaar gesneden kipfilet, rundergehakt en kabeljauw en écht prachtige zalm.
Tip: met de code KIM-10 krijg je €10 korting op je eerste bestelling
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

Garlic Heaven

Houd jij van knoflook? Dan is dit helemaal je ding. Denk nooit meer na over hoe jij je masterpieces op smaak gaat brengen: 1 el van deze kruidenmix en je zit altijd goed. Gooi het bijvoorbeeld over je aardappels samen met wat olijfolie en schuif ze in de oven, strooi wat over je groenten in een ovenschaal en laat de oven zijn magic doen of breng élke quiche ermee op smaak, wat er ook in zit. Zelf kruidenboter maken werkt ook heel simpel: mix wat Garlic Heaven door (room)boter en verbaas vriend en vijand met jouw homemade creatie.

Heb jij behoefte aan concrete recepten? Probeer dan eens deze plaattaart met brie en ontbijtspek, of deze Provençaalse ovenschotel met knoflookboter.

Winning team:

knoflook, tijm, oregano, zeezout.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu