Gezond chocolade ijs maken met avocado

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Chocolade ijs

Gezond chocolade ijs

Gezond chocolade ijs maken is misschien wel het makkelijkste recept dat we online hebben: gezonde producten in de blender gooien: klaar. Super lekker én je kunt zonder schuldgevoel ijs eten en dat klinkt als een sprookje, niet? Wij maken het allemaal voor je mogelijk. Als je dit recept straks proeft had je nooit gedacht dat er avocado in zou zitten.

Ook fijn: je hebt voor dit recept geen machine nodig om ijs te maken! Met een beetje geduld zit jij straks in de zon aan het ijs!

Hoe gezond is ons chocolade ijs?

Tel zelf maar op: cacaopoeder is gezond, avocado is gezond, banaan, alles. Alle ingrediënten van dit ijsje zijn echt 100% gezond. Ok, de discussie over melk laten we maar even in het midden natuurlijk, maar als je geen lactose intolerantie hebt kun je prima met mate melk drinken. Mocht je wel intolerant zijn kun je kokosmelk gebruiken voor dit recept (ook als je daar gewoon trek in hebt).

Cacaopoeder

Rauwe cacao is één van de beste bronnen van magnesium: veel vrouwen krijgen daar te weinig van binnen. Magnesium is noodzakelijk voor je lichaam: zo helpt magnesium voedingsstoffen uit je voeding te halen, helpt het tegen spanning en stress, is het goed voor tanden en botten en is magnesium  goed voor hart- en vaten.

Je kunt dus nog zo gezond eten: als je te weinig magnesium binnenkrijgt, neemt je lichaam niet alle goede stoffen op. Dat noemen ze nou dweilen met de kraan open.

Chocolade ijs

Gezond chocolade ijs maken

Gezond chocolade ijs maken wordt jouw nieuwe favoriete bezigheid!
Bereidingstijd: 10 minuten
Geduld opbrengen: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 10 minuten
Gang: Dessert, Snack, Tussendoortje, Zoet
Trefwoord: Chocolade, Chocolade ijs, Gezond, IJs, Livin' La Vida Choca
Porties: 2 personen

Equipment

  • blender
  • plastic bakje

Ingrediënten

Eventueel

  • merg van vanillestokje
  • paar framboosjes

Instructies

  • Snijd de banaan en de avocado in stukjes.
  • Verspreid de banaan en de avocado in een bakje en doe dit minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Na 6 uur gooi je alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer je het hele zooitje lekker fijn.
  • Nu heb je al ijs!
  • Garneer met een paar framboosjes: kan zo op je Instagram tijdlijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

Livin’ la Vida Choca

Deze is voor de rasechte bakkers! Met de Livin’ la Vida Choca kruidenmix fleur jij elk baksel op met een vleugje choco en heel veel liefde. Met ingrediënten als kaneel, gember en nootmuskaat ga jij een hele nieuwe smaaksensatie tegemoet. Dansen onder de warme zon; zo kan ik de sensatie het beste beschrijven. Heb jij al zin om te gaan bakken?

Lekker bij: cakes, koekjes, taarten, granola, bananenbrood en in combinatie met pindakaas.

Check bijvoorbeeld ook ons recept voor popcorn met pindakaas en chocolade voor nóg zo’n zoete snack met een chocolade touch. Zin in choco bij je ontbijt? Zie dan ons açaí bowl met fruit en kokosmelk recept en til jouw ontbijt naar een hoger niveau!

Livin' la Vida Choca

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu