Rode bieten pancakes // red velvet met havermout

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Rode bieten pancakes

Rode bieten pancakes

Laat die zaterdagochtend bang zijn voor jou in plaats van andersom! Je kater (of non kater) is perfect te bestrijden met deze rode bieten pancakes. Waarom? Niet omdat ze moeilijke ingrediënten bevatten, niet omdat ze gefermenteerd zijn of andere ingewikkelde processen hebben doorlopen, maar omdat ze gewoon zó lekker zijn, dat je de onprettige toestand waarin je je bevindt vergeet en je bed uitkomt om in stijl deze pancakes met havermout te nuttigen.

Bereiding: 15 minuten
Oventijd:  geen
Benodigdheden: een pan en een blender
Portie: 8 rode bieten pancakes

Ingrediënten rode bietenpancakes

  • 1 gekookte rode biet, ongeveer 70 gr
  • 180 gr havermout, in de keukenmachine fijn gemalen
  • 2 eieren
  • 1 grote tl Stoofpeertjes Mix van Green Gypsy
  • 200 ml kokosmelk (of welke soort melk je ook wilt gebruiken, maar kokosmelk is the bomb)
  • 1 tl bakpoeder
  • een snufje zout

Wil je je pancakes nog meer roze? Gebruik dan rode bieten poeder. Je brengt hier vooral de kleur mee aan, niet de smaak.

Rode bieten pancakes

Bereiding rode bieten pancakes

Mix alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine en bak de pancakes even op. Wij hadden een pancake maker waardoor pancakes zó makkelijk en snel te maken zijn, omdat er ook warmte vanaf de bovenkant komt, maar als je niet zo’n fancy apparaat hebt kun je je pancakes op laag vuur perfect knap maken.

Lekker om op te dienen met rood fruit en kokosyoghurt.

Stoofpeertjes Mix

Stoofpeertjes Mix is granny style, maar met een hippe twist. Je gebruikt Stoofpeertjes Mix als kaneel, maar vergis je niet in de smaak: deze is heel anders! Vooral de sandelhout, de zoethout en de steranijs geven een heerlijk zoete, maar toch ook frisse smaak aan je gerecht.

Natuurlijk kun je met deze kruidenmix je standaard stoofpeertjes maken (of met Licor 43 er nog bij), maar denk ook iets buiten de lijntjes, zoals deze vegan mango cheesecake. Gebruik ‘m in je pancakes, door je granola of yoghurt, in je bananenbrood of door taart en koekjes.

Winning team:

Koriander, sandelhout, steranijs, zoethout, gember, piment, kaneel, karwij, kokosbloesemsuiker en kruidnagel.

Rode bieten pancakes

Rode bieten pancakes

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu