Wat is ketoembar voor kruid?

ketoembar

Inhoud:

Wat is ketoembar voor kruid?

Jullie denken vast; wat is ketoembar nou weer? Ik geef jullie groot gelijk want ik had ook geen idee. Ketoembar is een kruid gemaakt van gedroogde en gemalen zaden van een koriander plant. Toch heeft het een hele andere smaak dan verse koriander. De geur en smaak is wat meer pikant, nootachtig en heeft zelfs iets weg van citrus. Veel mensen vinden verse koriander naar zeep smaken. No worries ketoembar, ofwel gedroogde koriander, heeft echt een hele andere smaak, het is zeker het proberen waard.

Ketoembar wordt ook wel koriander, coander of wantsenkruid genoemd. Het wordt vermalen als poeder en heeft een bruinachtige kleur. Ketoembar wordt vaak verkocht in potjes of zakken, maar ook zijn er tal van kruidenmixen waar ketoembar inzit. Zoals onze Funky Pasta, Speculaaskruiden en Pumpkin Spice kruidenmixen, waar je heerlijke hartige tot aan zoete baksels mee in elkaar flanst.

Waar komt ketoembar vandaan?

Dit lekkere plantje komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied en wordt dan ook voornamelijk gebruikt in die keukens. Je kan elk stukje van de plant eten, hij bestaat namelijk alleen maar uit vruchten (de zaden) en bladeren. Van die vruchten / zaden wordt dan weer ketoembar gemaakt.

ketoembar

Een weetje over ketoembar.

Wisten jullie dat ketoembar heel goed is voor je spijsvertering en eetlust? Het poedertje is rijk aan ijzer en magnesium wat de darmen helpt met bewegen, voorkomt gasvorming en helpt de darmen met het verteren van voedsel. Ook helpt ketoembar tegen een branderig gevoel in je maag, vermindert een opgeblazen gevoel en kan het helpen tegen menstruatie pijn.

Je kan koriander ook terugvinden in Belgisch witbier. Ja zeker, koriander zit in het kruidenmengsel om bier mee te brouwen. Ook kan je de zaden van koriander terugvinden in speculaas en koekkruiden.

Hoe kan je ketoembar in gerechten gebruiken?

Het is natuurlijk veel makkelijker om 1 kruidenmix door je heerlijke eten te gooien in plaats van 30 verschillende kruiden. Ketoembar zit bijvoorbeeld door onze Funky Pasta kruidenmix heen, dus je gooit bijvoorbeeld wat door je pasta of groenten heen en je hebt een culinair hoogstandje waar je vrienden versteld van zullen staan. Maar het zit bijvoorbeeld ook door de Pumpkin Spice kruidenmix waar je de lekkerste zoete baksels mee maakt. Met deze kruidenmixen heb je echt een regenboog aan inspiratie.

funky pasta kruidenmix

Pumpkin Spice kruidenmix

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu