Deze manier van kipfilet kruiden MOET je kennen!

Inhoud:

Kipfilet kruiden

Zit jij in het team dat het liefste bij de Turk kipfilet haalt, omdat het daar zo lekker gekruid is? Kom op, werk je skills even bij en ga zelf je kipfilet kruiden. De kipfilet bij de Turk is gekruid met voornamelijk zout en dat lieve mensen, is precies waarom je brein denk dat die kip nou juist zo lekker is. Doe er iets aan, want kip kruiden met échte kruiden is belachelijk makkelijk!

Mijn # 1 kipfilet kruiden: Royal Chicken

By far de lekkerste manier als je het mij vraagt, is kipfilet kruiden met de Royal Chicken kruidenmix. Deze is even 180 graden anders dan die van de Turk: deze kruidenmix is namelijk zoutloos en bevat zelfs superfoods! In deze kipkruiden is baobab toegevoegd: baobab zit bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. Waar ie in uitblinkt? Meer ijzer dan rood vlees, meer antioxidanten dan blauwe bessen en meer vitamine C dan sinaasappels. Kom maar door met dat perzikhuidje!

En dan zit jij natuurlijk te trappelen om de smaak? Denk curry-achtig, maar zeker niet pittig. Lekker kruidig door gember, kurkuma, laos en kardemom, fris door de venkel en citroengras en een vleugje zoet door de baobab, kokos en de ceylon kaneel.

Gebruik 1 el van deze kipkruiden op een kipfilet van 200 gram. Meng wat van de kruidenmix met wat (olijf)olie en marineer het even als je daar de tijd voor hebt. Aanbakken in de pan of even in de oven en je bent er al!

Ingrediënten:

Kurkuma, knoflook, citroengras, ui, laos, kokos, gember, baobab, ceylon kaneel, paprikapoeder, koriander, komijn, chili, fenegriek, venkel en kardemom.

een lichte currvuur

Royal Chicken kipkruiden

Deze manier van kipfilet kruiden MOET je kennen!

Deze manier van kipfilet kruiden MOET je kennen: je kipfilet wordt heerlijk mals en je krijgt een fantastische smaak.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: gele curry met kip en naanbrood, Gele curry met kipfilet, Kipfilet kruiden
Porties: 2 personen

Equipment

  • 1 Koekenpan
  • zilverfolie

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 el Royal Chicken kipkruiden van Green Gypsy
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Het lekkerste is het als je de kipfilets marineert in wat olijfolie, de Royal Chicken kipkruiden en wat citroensap. Het liefste zo lang mogelijk. De Royal Chicken is zoutloos, dus als je het lekker vindt om zout te gebruiken, voeg je dat nu ook toe. De kruidenmix geeft je kip een lichte curry-achtige smaak, maar dan heel subtiel. Ook zijn er superfoods aan deze luxe kruidenlijn toegevoegd; in dit geval baobab. Dit geeft je kip een lekkere zachte smaak, terwijl je toch een vleugje curry proeft!
  • Laat dan je pan goed heet worden. Gooi je kipfilets erin en bak ze aan beide kanten even kort aan, zodat je een licht knapperig buitenkantje krijgt. Op deze manier loopt er minder sap uit je kip en krijg je een malsere kipfilet.
  • Draai het vuur zachter en laat je kip rustig garen op lager vuur.
  • Als je kip gaar is, leg je de filets op een bord onder een laagje folie, zodat de sappen zo'n 2 minuten verdeeld kunnen worden over het vlees voordat je aanvalt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

Gele Curry

We blijven nog even in de curry sferen. Deze mix heeft iets weg van de Royal Chicken, maar dan mét zout en zonder superfoods. De Gele Curry kruidenmix is overal lekker bij, dus zeker ook om kipfilet te kruiden. Je maakt er bijvoorbeeld deze gele curry quiche met kip mee, gele curry met garnalen en ei of vegetarische Thaise noedelsoep. Ook hier geldt weer: meng de kruidenmix met wat (olijf)olie en bak je kipfilet erin aan.

Ingrediënten:

Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

Gele Curry

Love Your Chick

Houd jij het liever simpel en zoek je iets wat écht iedereen lekker vindt? Dan zijn de Love Your Chick kruiden je op het lijf geschreven. Ze hebben iets weg van een lichte kerriesmaak, maar met een vleugje kaneel. Snelle trek? Maak er wraps met kip en zoete aardappel mee, of mijn nieuwe favoriet: een panini met hete kip en avocado. Je koopt een gebraden kip, snijdt die heel simpel, mengt de Love Your Chick erdoor en gooit er Sriracha en avocado bij. Heerlijk dat pittige van Sriracha gemengd met het zachte en smeuïge van avocado!

Bang dat je er alleen kip mee kunt kruiden? Ha, wat dacht je van een zuurkool quiche met worst?

Ingrediënten:

Geelwortel, gember, laos, kaneel, mosterd, koriander, selderij, chili, knoflook, zeezout, ui, peper, paprika, majoraan, tijm, peterselie en oregano.

Love your chick

Love Your Chick

Losse kruiden om kipfilet mee op smaak te brengen

Wil jij zelf de regie in handen houden? Dan hoef je natuurlijk helemaal geen kruidenmix te gebruiken om kipfilet op smaak te brengen. Je kunt prima zelf je eigen mix maken of losse kruiden gebruiken om kip mee op smaak te brengen. Deze losse kruiden passen lekker bij kipfilet:

  • Verse kruiden zoals rozemarijn, peterselie, tijm en basilicum. Vooral rozemarijn en tijm groeien goed in Nederland, dus als je het op je heupen hebt kun je nog zelf wat laten groeien ook zodat je altijd vers in huis hebt.
  • Houd jij van verse kruiden maar wil je altijd een voorraadje hebben? Koop ze dan gedroogd! Gedroogde oregano is vooral heel lekker bij kipfilet, maar ook salie, rozemarijn en tijm zijn erg lekker gedroogd.
  • Kruiden zoals ui en knoflook passen natuurlijk overal bij, maar denk ook eens aan paprikapoeder, kurkuma, een snufje chili, koriander en komijn.
  • Mogen we citroen in dit rijtje kruiden scharen? Natuurlijk valt citroen niet onder de kruiden, maar een echte smaakmaker voor kip is het wel! Ook in combinatie met een (zelfgemaakte) kruidenmix is citroen lekker: dit fruit past eigenlijk overal bij. Sprenkel wat over je kip voordat je ‘m bakt of leg wat schijfjes citroen op de kip als je ‘m gaart in de oven.

Hoe kun je kipfilet lekker mals maken?

Smaakvolle kipfilet staat of valt natuurlijk niet alleen bij goede kruiden. Ok, dat is de helft van de magic, maar jij wilt je kippetje zo mals mogelijk hebben natuurlijk. Dit is hoe je dat voortaan gaat doet:

Wil jij kipfilet in de pan maken? Eerst brengt men wat zuurs aan op de kip, denk aan citroen of karnemelk. Dit breekt de enzymen in de kip af die ervoor zorgen dat je kip taai is. Zorg er dan allereerst voor dat je pan goed heet is. En dan heb ik het niet over dat halve werk, echt heet voordat je de olie of boter erin doet. Je kip krijgt op deze manier een knapperig korstje wat er weer voor zorgt dat de sappen niet uit je kip kunnen lopen. Daarna draai je het vuur lager zodat je kip rustig gaar kan worden.

Is je kip zo ver? Houd jezelf in en laat ‘m even rusten op een bord met wat aluminiumfolie erover.

Als je kip in de oven wilt maken gaat het er anders aan toe. Maak dan je kip klaar door ‘m op lage temperatuur te garen, als je daar geduld voor hebt. Op 165 graden om precies te zijn. Verder marineer je je kip ook hier weer eerst in iets zuurs.

Wil jij je kip kruiden naar jouw bui die dag? We hebben een artikel geschreven over kip kruiden, zodat jij kunt uitvogelen of je trek hebt in Mediterrane kip, kip van de BBQ, Aziatische kip of als je gewoon niet kunt kiezen.

Kipfilet lekker maken

Kortom: zo kun je kipfilet kruiden

  • Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Royal Chicken kipkruiden, Gele Curry of Love Your Chick zijn mijn favorieten.
  • Zelf je kipfilet kruiden? Ga voor verse kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn, peterselie en basilicum, die je overigens ook prima gedroogd kunt kopen.
  • Ui en knoflook passen altijd, maar denk ook eens aan paprikapoeder, chilipoeder, kurkuma, koriander of komijn.
  • Citroen, ook als je een kruidenmix gebruikt past citroen daar eigenlijk altijd wel bij.

Welke kruiden bij kipfilet

Categorieën

Menu