--> Banana bread recept met 2 bananen voor extra powerrrrr - Green Gypsy Spices
Bananenbrood Recepten Stoofpeertjes Mix Tussendoortjes

Banana bread recept met 2 bananen voor extra powerrrrr

Kim

Ik kan eigenlijk helemaal niet koken, maar door de kruiden van Green Gypsy wordt het allemaal wat draaglijker en maak ik het makkelijk voor mezelf. Als ik kook moet het binnen 30 minuten klaar zijn en bij voorkeur weinig afwas produceren. Mijn ex voelt zich opgelicht: het enige wat ik toen deed was de deksel van de pan optillen om te kijken wat erin zit.

Latest posts by Kim

Banana bread recept voor dat beetje extra

Bananenbrood is het ideale tussendoortje, omdat je er allemaal gezonde ingrediënten in kunt gooien en het een kwestie is van de keukenmachine of blender aangooien, het mengsel in een cakevorm draperen en wachten totdat de oven z’n ding gedaan heeft.  Met dit makkelijke banana bread recept met eiwitpoeder, appelstroop en kwark kun jij nog úren door, ook al is het nu koud en heb je meer zin om je te verstoppen onder de dekens en er pas tijdens het voorjaar weer uit te komen.

Banana bread recept

Ga jij wel lekker op bananenbrood als tussendoortje? Check dan eens het basisrecept voor bananenbrood, inclusief 7 variaties, zodat je zelf naar hartelust kunt variëren. Gooi er rozijnen of ander gedroogd fruit bij, choco chips, hele stukken banaan of andere kruiden, zoals Chai Tea Mix.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Benodigdheden: cakevorm, oven, blender of keukenmachine.
Portie: 1 bananenbrood, ongeveer 12 plakken

Ingrediënten banana bread:

 • 120 gr havermout
 • 50 gr amandelmeel
 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 2 scheppen eiwitpoeder (gebruik even natuurlijk spul in plaats van die chemische zooi met aardbeiensmaak, daar wordt niemand blij van.)
 • 50 gr appelstroop
 • 125 gr kwark
 • 1 ½ tl baking soda
 • 1 el Stoofpeertjes Mix van Green Gypsy
 • 1 kleine appel, in kleine stukjes gesneden

Stoofpeertjes Mix

Stoofpeertjes Mix is een zoete kruidenmix waarmee je niet alleen de lekkerste stoofpeertjes maakt, zoals deze met Licor 43, maar ook bijvoorbeeld deze vegan mango cheesecake. Of gooi wat door je yoghurt in de ochtend of je pancakes voor een ontbijtje als nooit tevoren.

Deze kruidenmix dankt z’n kruidige smaak aan de koriander en de karwij, de warme smaak aan de kruidnagel en de piment en de zoete smaak aan sandelhout, zoethout en kaneel.

Zoals al onze producten, is ook Stoofpeertjes Mix een 100% puur product, zonder e-stoffen en toevoegingen zoals kleurstoffen en vulmiddel.

Banana bread recept

Bereiding banana bread recept:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Gooi eerst de havermout in de keukenmachine of blender, om er havermeel van te maken. Of iets wat er tussenin zit, jouw feestje. Hoe grover je de havermout laat, hoe meer ‘bite’ je krijgt in je banana bread.

Gooi al het bovenstaande, behalve de appel, in de keukenmachine en meng het tot een glad geheel. Roer dan 1 kleine appel, in kleine stukjes gesneden, er op het laatste met een lepel doorheen.

Gooi het mengsel in een cakevorm en bak het in 30 minuten goudbruin zoals ze dat zo mooi noemen.

Prik er daarna met een prikker in: komt de prikker er droog uit? Dan is je banana bread klaar. Als ie er nat uitkomt, moet je nog iets langer geduld hebben.

Banana bread recept

Banana bread recept

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Bananenbrood recept: hét ultieme basisrecept en 7 lekkere variaties - GreenGypsy
  december 3, 2017 at 6:39 pm

  […] 5 Banana bread voor extra power […]

 • Reply
  Stoofpeertjes Mix // Granny’s authentieke recept move over! - GreenGypsy
  december 7, 2017 at 8:01 pm

  […] je toch lekker bezig bent en je bent in de weer met Stoofpeertjes Mix, maak dan dit bananenbrood voor extra power ook even, of stoofpeertjes met een likeurtje, omdat jij de kerstnummers op Sky […]

 • Leave a Reply

  WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com