Frietjes uit de Airfryer

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Frietjes uit de Airfryer

Heb jij dat ook weleens, dat je na een lange werkdag gewoon zin hebt in krokante frietjes uit de airfryer? Ik dus wel! Maar hoe zit het nou met frietjes uit de airfryer? Wordt het wel krokant en kan mijn friet uit de diepvries hier wel in? Friet of patat (net hoe je het wil noemen) uit de airfryer wordt wel krokant, maar niet zo krokant als uit de frituurpan. Wel krokanter dan wanneer je het in de oven bakt. Aardappelen zijn één van de dingen waar je weinig voor betaalt en veel voor terugkrijgt, en (bijna) iedereen heeft ze wel in huis. Met dit recept bak je met een paar kleine handelingen de lekkerste frietjes uit de airfryer.

Frietjes uit de airfryer

Recept voor frietjes uit de airfryer:

Frietjes uit de airfryer

Frietjes uit de airfryer

Echt heerlijk zo die verse zelfgemaakte frietjes uit de airfryer. Geloof me: deze frieten zijn gezonder en lekkerder dan de frietjes uit de diepvries en frituur. Deze frietjes uit de airfryer maak je gemakkelijk zelf en als finishing touch kan je onze Potatoes 4 Pimps kruiden gebruiken. Met deze ongelofelijke kruidenmix maak je alle aardappelgerechten nog lekkerder. En je kan hier nooit teveel van krijgen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang avondeten, Bijgerecht, Friet, patat
Porties 4

Equipment

 • airfryer
 • Kom
 • Keukenpapier

Ingrediënten
  

 • 1 kilo iets kruimige aardappelen
 • 1 eetlepel olie
 • 1-2 eetlepels Potatoes 4 Pimps van Green Gypsy

Instructies
 

 • Schil de aardappelen (ik laat de schil er vaak aan zitten) en snijd ze in frietjes.
 • Spoel de frietjes af onder de kraan en laat ze een half uur weken in koud water; dan worden ze knapperiger.
 • Giet de frieten af en dep ze droog met keukenpapier.
 • Verwarm de Airfryer voor op 120 graden en bak je frietjes hier 10 minuten in. Je zult zien dat ze dan nog helemaal niet klaar zijn, maar zo worden ze knapperiger en lijkt het straks net alsof ze uit de frituur komen.
 • Haal de frietjes na deze 10 minuten uit de Airfryer en doe ze in een kom. Voeg 1 eetlepel olie en 1 a 2 eetlepels van de Potatoes 4 Pimps kruidenmix toe. Schud de kom zodat de frieten gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
 • Plaats de frieten terug in de Airfryer en bak ze nu gedurende 15-20 minuten op 180 graden Celsius, afhankelijk van de dikte van de frieten.
 • Als de frieten er sexy goudbruin uitzien, dan zijn ze klaar en kunnen ze direct worden geserveerd op een bord of in een schaal

Notities

Nu hebben we iets kruimige aardappelen gebruikt, maar je kan natuurlijk ook zoete aardappelen of koolraap gebruiken.
Trefwoord aardappel, Airfryer, friet, patat, Potatoes 4 Pimps

Hoe maak je zelfgemaakte frietjes uit de airfryer?

Voor het beste en lekkerste resultaat is het handig om te weten welke aardappelen je in de airfryer stopt. In de winkel heb je namelijk vet veel keuze tussen vastkokend of kruimige aardappelen. De keuze is reuze!

Wat kies je dan? Ietwat kruimige aardappelen. Deze balanceren precies tussen vastkokende en kruimige aardappelen. Perfecte keuze dus! Heb je de juiste aardappelen? Dan is het fry-time!

 • Snijd de aardappelen in reepjes en laat ze lekker weken in koud water. Hiermee verwijder je geen overtollig vet, maar wel overtollig zetmeel.
 • Verwarm de airfryer voor op ongeveer 180-200 graden Celsius en bak de frietjes gedurende 15-20 minuten tot ze sexy goudbruin zijn. De baktijd kan verschillen per airfryer en de dikte van je frietjes, dus houd ze goed in de gaten.
 • Strooi af met zout of met onze tasty Potatoes 4 Pimps kruiden als je je frietjes of patatjes nog lekkerder wilt maken 😉 Zout alleen is saai.

Potatoes 4 Pimps

Wist je dat onze Potatoes 4 Pimps speciaal is ontwikkeld voor aardappelen? Zelfs als je geen aardappelliefhebber bent, zul je met deze kruidenmix ervan gaan houden. Deze overheerlijk kruidige mix heeft een milde, licht kruidige smaak en je kunt er niet snel te veel van gebruiken. Gebruik de kruidenmix tijdens of na het bakken/koken en maak de lekkerste aardappelgerechten.

Ken je die aardappelspiralen op een stokje die je ook in pretparken kunt kopen? Misschien heb je ze al eens gezien of zelfs gegeten. Goed nieuws! Met het recept voor gekruide aardappelspiralen kun je ze helemaal zelf en vers maken.

Je kunt de Potatoes 4 Pimps kruiden uiteraard ook gebruiken voor frietjes van zoete aardappel of voor lekkere aardappels uit de oven.

Frietkruiden

Hoe krijg je krokante frietjes uit de airfryer?

Deze vraag begrijp ik heel goed, want je wilt natuurlijk gaan voor die ultieme knapperige zelfgemaakte frietervaring. Zelf heb ik een methode bedacht waarmee je alle frietjes uit de airfryer een lekker krokant korstje kunt geven.

 • Zorg dat je de juiste aardappelen hebt gekozen voor je fry-avontuur, want je wilt geen harde frietjes of frietjes die uit elkaar vallen tijdens het proces.
 • Snijd de frietjes in mooie reepjes en dompel ze voor een halfuur in koud water. Hiermee verwijder je al het overtollig zetmeel. Minder koolhydraten dus!
 • Verwarm de airfryer voor op 120 graden Celsius en droog de aardappelreepjes af met keukenpapier.
 • Stop de frietreepjes voor 10 minuten in de airfryer, ze zijn hierna nog niet gaar, dat klopt!
 • Voeg 1 eetlepel olie en 1 tot 2 eetlepels van de Potatoes 4 Pimps kruidenmix toe. Schud de kom zodat de frieten gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
 • Nu de frieten lekker ingevet zijn, verhoog je de temperatuur van de airfryer tot 180 graden Celsius en bak je de frieten af in 15-20 minuten.
 • Als de frieten er sexy goudbruin uitzien, dan zijn ze klaar en kunnen ze direct worden geserveerd op een bord of in een schaal

Tip! Soms kan de baktijd wat langer duren, maar dat is niet erg; de tijd is deels afhankelijk van de dikte van je frietjes 😉

Frietjes uit de airfryer

Kan friet uit de diepvries in de airfryer?

Absoluut! De airfryer kan diepvriesfrietjes omtoveren tot knapperige, gouden staafjes in een handomdraai. Geen ontdooitijd nodig. Plaats gewoon de bevroren frietjes in het mandje, stel de airfryer in op ongeveer 180-200 graden Celsius en bak ze gedurende 10-15 minuten. Dit geeft je de perfecte knapperigheid. Geen probleem dus!

Let wel op dat kant-en-klare frietjes uit de diepvries extra ingrediënten bevatten die de patat minder gezond maken. Super onnodig!

Menu