Tosti met gele curry saus en chorizo

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Tosti met rode curry saus

Tosti met gele curry saus

Jij en ik weten allebei dat een tosti ALTIJD een goed idee is. Er gaat niks boven de tosti met iets teveel kaas, waardoor de kaas langs de tosti druipt, maar deze variant op je favoriete pleasure is toch wel echt een tikkie meer bijzonder (in a good way). Deze tosti met gele curry saus is absoluut precies wat je van een tosti verwacht (niet meer moeite dan een paar dingen tussen 2 boterhammen stoppen), maar de smaak van gele curry verplettert absoluut je old school favorite.

Tosti met currysaus en chorizo

Deze tosti is a gamechanger
Bereidingstijd 15 minuten
tosti ijzer tijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 2 tosti's

Equipment

  • een Tosti-ijzer
  • een diepe kom

Ingrediënten
  

  • 4 boterhammen
  • 5 el (kokos)yoghurt
  • 1 grote tl Gele Curry kruiden van Green Gypsy
  • een paar plakjes chorizo
  • courgette in plakjes gesneden
  • evt rode paprika

Instructies
 

  • Het kan niet moeilijk zijn: meng de kruiden met de (kokos)yoghurt. Je kunt gewone yoghurt gebruiken, maar door de smaak van de kokos bij kokosyoghurt heeft je tosti straks nog meer weg van een gele curry saus, dus ik zou ervoor gaan als ik jou was.
  • Zet je tosti ijzer aan, smeer de zojuist gefabriceerde gele curry saus op 2 boterhammen, leg daar de chorizo, de courgette en eventueel de paprika op en leg de andere boterham erop. Bak de tosti goudbruin, maar laat 'm niet uitdrogen want dat is zonde no. 1 in tosti land.
Trefwoord chorizo, Gele Curry kruiden, tosti

Gele Curry kruiden

Wie houdt er van een curry? Ik vind zelf een curry echt een uitkomst, zeker als ik geen tijd heb of geen zin hebt in moeilijk gedoe, maar met deze Gele Curry kruiden maak je het jezelf nog makkelijker (en dat is altijd een goed idee). Je gooit wat van de kruidenmix in een blender, samen met een uitje, knoflook en wat olie. Mix het tot je een gladde massa hebt en bak dit op in de pan. Gooi er dan je vlees en/of groenten bij, samen met wat kokosmelk en laat het nog even lekker sudderen.

Denk niet binnen de lijntjes: je gooit deze kruidenmix ook perfect over een eitje, over wat groenten in een ovenschaal met wat olie die je dan even in de oven zet, of je gooit heel simpel wat in een soepje (bijvoorbeeld in deze pompoensoep).

Hadden we al gezegd dat ie 100% natuurlijk is en dus geen e-stoffen bevat?

Winning team:

Geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout.

Gele Curry

Gele Curry kruiden

 

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu