Het lekkerste kip piri piri recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Het lekkerste kip piri piri recept

Misschien wist je al dat kip piri piri een pittige en smaakvolle Portugese saus is? Wij hebben hem geperfectioneerd en ik moet zeggen, die past perfect bij een sappig stuk kip! Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je dit kip piri piri recept heel makkelijk zelf kan maken. Voor 2 personen of helemaal voor jezelf! Ben je klaar om je smaakpapillen te verwennen? Laten we beginnen!

het lekkerste kip piri piri recept

 

Voordat je verder gaat….

Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-book ‘Smaakbommetjes’ t.w.v. helemaal € 9,95 gratis!

Opt-in nieuwsbrief

Het lekkerste kip piri piri recept

Kip piri piri recept

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je dit kip piri piri recept heel makkelijk zelf kan maken. Voor 2 personen of helemaal voor jezelf! Ben je klaar om je smaakpapillen te verwennen? Laten we beginnen!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: groenten, kip piri piri, Kippenpoten, Oven, Spice it Up!
Porties: 2 personen

Equipment

  • ovenschaal
  • oven
  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 6 kipdrumsticks Goedkoop biologisch vlees kopen? Bestel bij Grutto.com en ontvang €10 korting met code KIM-10.
  • 50 ml milde olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 el Spice it Up kruidenmix van Green Gypsy
  • 2 citroenen
  • 3 tenen knoflook
  • 3 paprika's
  • 1 bosje verse koriander

Eventueel:

  • 3 el kappertjes
  • 3 el groene olijven zonder pit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de sjalot en de knoflooktenen fijn.
  • Meng de Spice it Up! kruidenmix met de olijfolie, de sjalot en knoflook in een keukenmachine en pers 1 citroen uit. Je zult merken dat wij met Spice it Up de originele Swahili peper kunnen vervangen en het is nog lekkerder ook! 😉
  • Zet de keukenmachine aan en maak er een glad geheel van.
  • Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en maak kleine sneetjes in het vel. Zo kan de marinade goed intrekken. Schenk dan de marinade over de kip heen en zorg dat overal wat van de marinade zit.
  • Laat de marinade intrekken, het liefste langer dan 30 minuten, maar het mag ook bijvoorbeeld een nacht.
  • Snijd de paprika's in repen en meng die door de ovenschaal. Snijd de overgebleven citroen in schijven en leg die ook bij de kip.
  • Zet de kipdrumsticks zo'n 35-40 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin zijn. De laatste 5 minuten leg je de olijven en de kappertjes erbij.
  • Garneer met de verse koriander en eet er bijvoorbeeld krieltjes en een salade naast.

Notities

Bij kip gaat het niet alleen om smaak, maar ook om de herkomst en een goed leven. Kies bewust voor kwaliteit met biologisch kippenvlees van lokale boeren via Grutto.com. Ook is het gebruik van antibiotica in de biologische veeteelt een stuk lager dan in de reguliere. En alles wat de dieren binnenkrijgen, krijg jij ook binnen. Het is duur ja, maar ik bestel mijn biologische vlees bij Grutto.com. Zij hebben biologisch vlees van lokale boeren en het wordt aangeleverd in de vriezer. Ideaal, want zo hoef ik het alleen nog maar uit de vriezer te halen in de ochtend.
Ik bestel kant-en-klaar gesneden kipfilet, rundergehakt, kabeljauw en écht prachtige zalm. Tip: met de code KIM-10 krijg je €10 korting op je eerste bestelling.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

 

Hoe maak je dit kip piri piri recept:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de sjalot en de knoflooktenen fijn.
  • Meng de Spice it Up! kruidenmix met de olijfolie, de sjalot en knoflook in een keukenmachine en pers 1 citroen uit. Je zult merken dat wij met Spice it Up de originele Swahili peper kunnen vervangen en het is nog lekkerder ook!

piri piri saus maken in de blender

  • Zet de keukenmachine aan en maak er een glad geheel van.
  • Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en maak kleine sneetjes in het vel. Zo kan de marinade goed intrekken. Schenk dan de marinade over de kip heen en zorg dat overal wat van de marinade zit.

kip drumstick snijden

  • Laat de marinade intrekken, het liefste langer dan 30 minuten, maar het mag ook bijvoorbeeld een nacht.

kip marineren in piri piri saus

  • Snijd de paprika’s in repen en meng die door de ovenschaal. Snijd de overgebleven citroen in schijven en leg die ook bij de kip.

paprika's in repen en meng die door de ovenschaal

  • Zet de kipdrumsticks zo’n 35-40 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin zijn. De laatste 5 minuten leg je de olijven en de kappertjes erbij.

kipdrumsticks zo'n 35-40 minuten in de oven

  • Garneer met de verse koriander en eet er bijvoorbeeld krieltjes en een salade naast.

kip piri piri eind resultaat met salade

Vind je dit kip piri piri recept lekker? Probeer dan ook deze BBQ kip pil pil of misschien toch gemarineerde kipfilet met sesamzaadjes?

Waar komt kip piri piri vandaan?

Kip piri piri is heerlijk, maar waar komt kip piri piri vandaan? En wat zijn pil pil kruiden? Kip piri piri vindt zijn oorsprong in het heerlijke warme weer van Portugal, waar de pittige en smaakvolle piri piri saus traditioneel wordt gebruikt om kip te kruiden en te marineren. De naam “piri piri” komt van het Swahili-woord voor “peper”, wat verwijst naar de hete chilipepers die worden gebruikt in de saus. Het gerecht is wereldwijd populair geworden vanwege zijn unieke smaak en kruidigheid. Voor dit gerecht zullen we onze normale chilipepers uit de supermarkt gebruiken, en laten we eerlijk zijn, het is niet helemaal authentieke piri piri.

Is kip piri piri pittig?

Is dit kip piri piri recept pittig? Kip piri piri is een smakelijk gerecht dat bekend staat om zijn pittige karakter. De pittigheid komt voornamelijk voort uit de gebruikte kruiden en specerijen, waaronder de piri piri pepers. Hoeveel je hiervan toevoegt, kun jij bepalen als je het zelf maakt. Het is waar dat pittig eten lekker kan zijn, maar het hoeft ook niet té heet te zijn!

Deze kleine, maar krachtige pepers voegen niet alleen hitte toe, maar geven ook een diepe smaak aan het gerecht. De kip wordt vaak gemarineerd in een mengsel van kruiden, knoflook en olie, wat het vlees een pittige smaak en spicy elementen geeft. Het resultaat is een heerlijk pikant gerecht dat de smaakpapillen prikkelt en liefhebbers van kruidig eten zal bevallen. Ontdek een nieuwe wereld van sensationele smaken met onze Spice it Up Kruidenmix in het kip piri piri gerecht!

Kip piri piri met groenten

Heb jij zin in een bord vol groenten en kip piri piri? Ben jij klaar om je smaakpapillen nog meer te laten tintelen met wat pittige kip piri piri en knapperige groenten? Ik ben ervan overtuigd dat jullie nu wel weten dat dit over kip piri piri en onze groene vriendjes, ovenheerlijke groenten, gaat. We hebben een paar geweldige inspiraties die jouw avondeten kleurrijk zullen maken. Dus pak je keukenschort en laten we aan de slag gaan!

Denk je aan een lekkere frisse salade naast dit kip piri piri recept? Stop met denken, laten we het gewoon gaan maken! We hebben sla, komkommer, onze rode maatje tomaat, en een scheutje olijfolie nodig. En we mogen onze Salade Parade als makkelijke salademix niet vergeten!

Om onze perfecte lichte en pittige maaltijd helemaal af te maken, voegen we wat gegrilde kip piri piri, onze salade en een smaakvolle dressing samen, en je hebt een winnaar! Het is leuk om keuzes te hebben, maar helaas kunnen we niet alles in de oven duwen. Hierbij rol ik mijn rode loper uit voor supersterren: van ovengroenten denk aan wortels, uien, courgette, paprika, selderij en broccoli. Laten we ze niet vertellen dat ze zo worden opgegeten. Ik kan het vanaf hier al ruiken, LEKKER!

Wat dacht je van kip piri piri met een warm dekentje van wraps? Wikkel die smaakvolle kip piri piri in een zachte tortilla met wat sla of gegrilde rode en groene paprika, maar het mogen natuurlijk ook groenten naar keuze zijn. En vergeet je flinke klodder saus niet. Makkelijk, snel en oh zo lekker!

Buongiorno! Laten we dit kip piri piri recept combineren met pasta! Combineer die pittige kip met romige pasta, en echte Italiaanse groenten. Daarvoor hebben wij courgette, rode paprika en wortels nodig. Bak de groenten lekker gaar of stop ze vooral even in de oven om ze een knapperig jasje te geven: het is al zo koud, dus zo houden we ze vol van smaak. Wees niet bang om verse kruiden te gebruiken, maar pas op! Oregano, basilicum en tijm kunnen een smaakexplosie in je mond veroorzaken maar die ze niet te lang in de oven. Comfort food op z’n best!

Heb je zin in granen vandaag? Kip piri piri rijstschotel is the way to go. We hebben rijst, kip en gegrilde wortels, paprika en lekkere stukjes pompoen nodig die we zelf kunnen maken in onze eigen keuken met een apparaat genaamd een oven. Vergeet je groenten niet te bestrooien met een flinke dosis pittige smaak. Daarvoor grijp je weer naar die lekkere pittige Spice it Up Kruidenmix Wat wil je nog meer? Deze rijstschotel is een feestje op je bord!

Kan je kip piri piri invriezen?

Dit kip piri piri recept is zo lekker, ik kan het mij niet voorstellen dat je er nog iets van overhoudt. Maar om jullie vraag te beantwoorden, ja je kunt kip piri piri invriezen. Maar het is belangrijk om dit op de juiste manier te doen om de smaak en textuur van de kip piri piri te behouden. Koel de kip eerst snel af voordat je het in een luchtdichte diepvrieszak of container doet. Zorg er ook voor dat je niet te grote hoeveelheden tegelijk invriest. Verwijder zoveel mogelijk lucht om vriesbrand te voorkomen, aangezien dit de structuur en smaak van de kip kan aantasten.

Maak het handig voor jezelf en label de verpakking met de datum. Bij het ontdooien van de kip piri piri, is het het beste om de kip langzaam in de koelkast te laten ontdooien om de kwaliteit te behouden. Zorg ervoor dat het volledig ontdooid is voordat je het opnieuw opwarmt. Het invriezen kan de pittigheid enigszins beïnvloeden, dus houd daar rekening mee bij het opnieuw opwarmen en pas indien nodig de kruiden aan. Lekker invriezen dan maar!

Menu