Pumpkin Spice wafels met cashew frosting

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pumpkin Spice wafels

Pumpkin Spice wafels

Als mensen op Instagram foto’s van wafels posten, vooral in het weekend en dan ook nog eens met een shitload aan vers fruit erbij en, hou op met me, bloemen er omheen, word ik per ongeluk heel jaloers. Komt iemand mij dat nog even brengen als ontbijt op bed, of hoe zit het? Helaas was het op Thuisbezorgd niet te bestellen, dus dan maar zo: een recept voor Pumpkin Spice wafels met een cashew frosting, die al die bloemen van #InstaPerfectLife het nakijken geeft.

Wafels

Wafels; love it or hate. Geintje, wie houdt er nou niet van wafels?! Mocht je allergisch zijn dan bied ik bijdeze alvast mijn welgemeende excuses aan voor het volgende; maar je weet niet wat je mist! Natuurlijk zijn wafels te maken op heel veel verschillende manieren, dus ik dacht ‘why not’, laat ik jullie even introduceren aan de koninginnen van het ontbijt: heb je bijvoorbeeld al eens choco wafels met banaan en aardbeien als ontbijt gehad? Of pompoenwafels van boekweitmeel voor de echte herfst lovers!

Hoewel onze versies van deze koninginnen zeker niet ongezond zijn, hebben we nog twee prachtige exemplaren voor de échte fitgirls (en boys natuurlijk); want welke fit guru heeft nou nog nooit een pannenkoek met banaan als ontbijt gemaakt?  En wat met pannenkoeken kan, kan ook met wafels! Onze bananenwafels zijn daarom perfect voor een actieve dag in het gezonde leven. Als laatste maar zeker niet de minste presenteer ik u onze havermout wafels met kwark. Punt, want die zijn zo perfect, daar hoeft verder niks meer over gezegd.

Wafels

Pumpkin Spice wafels met cashew frosting

Pumpkin Spice wafels met cashew frosting worden jouw nieuwe ontbijt, lunch en tussendoortje!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Cashewnoten laten weken: 10 uur
Gang: Dessert, Ontbijt, Tussendoortje, Zoet
Trefwoord: cashewnoten, frosting, Wafels, Zoet
Porties: 2 personen

Equipment

  • wafelijzer
  • blender of keukenmachine

Ingrediënten

Ingrediënten Pumpkin Spice wafels:

Ingrediënten cashew frosting :

  • 150 gr rauwe cashewnoten, een nacht geweekt (let op dat je geen gebrande neemt)
  • 3 medjool dadels
  • 1 el olie
  • 4 el limoensap

Evt.

  • wat rasp van de schil van de limoen

Instructies

Begin met de cashew frosting:

  • Laat de cashewnoten een nacht weken in water. Wel echt doen, want anders wordt het een droge bedoeling en is je keukenmachine niet blij met je. Giet de cashewnoten af en doe ze in deze keukenmachine, samen met de andere ingrediënten voor de cashew frosting en mix ze totdat je een smeuïge massa hebt die weleens door zou kunnen gaan als cashew frosting (en doe dat dan ook).

Dan de wafels zelf:

  • Mix alle ingrediënten door elkaar. Laat je wafelijzer echt goed heet worden, dan kunnen ze beter rijzen, anders wordt de boel plakkerig.
  • Maak dan Pumpkin Spice wafels van je beslag, spuit de cashew frosting erop, maak het knap met eventueel wat fruit en maak mij jaloers op Instagram (@greengypsyspices of @kimovergaag).
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

Pumpkin Spice kruiden

Ok, wie nu nog nooit van Pumpkin Spice kruiden heeft gehoord, moet ernstig aan zichzelf gaan twijfelen. Of zich er gewoon bij neerleggen dat ze het bij SBS 6 niet over zulke hippe dingen gaan hebben.

Pumpkin Spice kruiden zijn je must-have ding als je van bakken houdt. Of je er nou je pancakes mee opleukt, het in een taartbodem probeert, er Pumpkin Spiced granola mee maakt, of het in een pompoenbrood met pure chocolade knalt, mij maakt het allemaal niet zoveel uit.

Het is kaneel 2.0, door de kruidige smaak van nootmuskaat en piment, de warmte van gember en kruidnagel en het zoete van steranijs en, ok dan, een vleugje kaneel. Het geeft veel meer diepte aan je baksels, zonder dat je daar gekke capriolen voor uit hoeft te halen.

Winning team:

Kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier.

Wafels

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu