7x Gezonde recepten met kip

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by JJ van Bakkum (see all)

7x Gezonde recepten met kip

Er bestaan zo veel gezonde recepten met kip die zeker niet saai zijn. Hieronder hebben we er 7 op een rijtje voor je gezet. Recepten uit de oven, op de BBQ, in een salade of juist tussen een quesadilla. De opties zijn eindeloos. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het ook nog eens heerlijk is. Dat is zeker niet moeilijk met onze kruidenmixen. Wil jij weten hoe je perfect Spice it Up! gebruikt? Of hoe veelzijdig Hoer Op De Grill is? Lees dan verder.

gezonde recepten met kip

Bij kip gaat het niet alleen om smaak, maar ook om de herkomst en een goed leven. Kies bewust voor kwaliteit met biologisch kippenvlees van lokale boeren via Grutto.com. Ook is het gebruik van antibiotica in de biologische veeteelt een stuk lager dan in de reguliere. En alles wat de dieren binnenkrijgen, krijg jij ook binnen. Het is duur ja, maar ik bestel mijn biologische vlees bij Grutto.com. Zij hebben biologisch vlees van lokale boeren en het wordt aangeleverd in de vriezer. Ideaal, want zo hoef ik het alleen nog maar uit de vriezer te halen in de ochtend.  Ik bestel kant-en-klaar gesneden kipfilet, rundergehakt, kabeljauw en écht prachtige zalm. 

Tip: met de code KIM-10 krijg je €10 korting op je eerste bestelling.

Hier is een overzichtje van 7x gezonde recepten met kip:

  1. Traybake met kip
  2. Gele curry met kipfilet en courgette
  3. Gezonde bowl met kip en avocado
  4. BBQ kip pil pil met rode saus
  5. Salade met kip en parmezaanse kaas
  6. Gegrilde parelhoenfilet met zoete aardappelpuree
  7. Quesadilla met kip en een mango-avocado saus

Wil je meer van dit soort recepten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

7x Gezonde recepten met kip

1. Traybake met kip

Deze traybake met kip past perfect tussen de gezonden recepten met kip. Je hebt kippendijfilet, ui, paprika’s, courgette, olijfolie, citroensap en onze Love Your Chick kruidenmix nodig. En na 45 minuten kan je genieten van deze overheerlijke traybake. Alleen maar groenten en wat kip dus!

Love Your Chick kruid elk kippetje met perfectie door de mix van geelwortel, gember, laos, kaneel, mosterd, koriander, selderij, chili, knoflook, zeezout, ui, peper, paprika, majoraan, tijm, peterselie en oregano. Deze traybake kan je natuurlijk maken naar jouw smaak. Je kan ook een combinatie van kip, aardappel, pompoen, broccoli, ui, olijfolie en de Love Your Chick kruidenmix natuurlijk. Je hoeft alleen alles in bite sized stukjes te snijden, kruiden er over en hoppakke in de oven.

Love Your Chick is zeker niet alleen heerlijk bij deze traybake. Je kruidt er ook een vegetarische quiche met groenten mee, vers naanbrood met kikkererwten en pompoen of een perfecte panini hete kip met avocado.

Gezonde recepten met kip

2. Gele curry met kipfilet en courgette

Deze Gele Curry is super comforting en met 25 minuten heb je hem al op tafel staan. Deze grote warme kom zit bomvol kip en groenten, alles is gekruid met de Gele Curry kruidenmix. Een mix van geelwortel, gember, knoflook, ui, citroengras, komijn, venkel, koriander, nootmuskaat, kaneel, mosterd, chili, peper, piment, fenegriek, kruidnagel, karwij en zeezout. De perfecte mix voor een authentieke curry smaak. Door de kokosmelk is dit recept ook nog eens lactose vrij. Voor wat extra crunch hebben we wat spekjes toegevoegd! Ben je vegetarisch? Dan kan je de kip en spekjes weglaten of vervangen met wat vega kip en spekjes.

Gele curry met kipfilet

3. Gezonde bowl met kip en avocado

Deze gezonde bowl met kip en avocado past zeker in het lijstje voor gezonde recepten met kip. Zo’n beroemde buddha bowl maak je binnen 20 minuutjes klaar. Wie is er nou geen fan van buddha bowls? Deze is gemaakt met volkoren rijst, eieren, avocado, cherrytomaten, wortelen, kipfilets, sojabonen, zonnebloempitten en natuurlijk de Royal Chicken kruidenmix.

Je kan natuurlijk jouw favoriete ingrediënten combineren voor een heerlijke bowl. Royal Chicken is een combinatie van kurkuma, knoflook, citroengras, ui, laos, kokos, gember, baobab, ceylon kaneel, paprikapoeder, koriander, komijn, chili, fenegriek, venkel en kardemom. De kruidenmix is onderdeel van onze luxe The Royals lijn en is 100% puur, zonder e-stoffen, vulmiddelen en toevoegingen en is volledig zoutloos. Hij is extra luxe door de superfoods die erin zitten. 

Royal Chicken is ook heerlijk te combineren met snelle eiermuffins met feta en asperges, gevulde kipfilet en katenspek of fluffy eiermuffins met rookvlees.

Gezonde recepten met kip

4.  BBQ kip pil pil met rode saus

De beste BBQ kippetjes kruid je met Spice it Up! Door de combinatie van paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, uien en knoflook krijg je een diepe en spicy smaak. Ben je toe aan iets meer pit in je leven? Gooi Spice It Up! overal overheen voor de perfecte spice, niet alleen over deze BBQ kip. Spice It Up! Is super veelzijdig, strooi het over je eitje, maak je pasta er pittiger mee, breng er je taco’s mee op smaak, noem maar op. Je kunt Spice It Up! gebruiken in plaats van sambal of chilipoeder. Deze kruidenmix bevat geen e-nummers en  geen zout. Wat heb je nodig? Kippendijfilet, knoflook, Spice it Up! , ketjap en wat limoen. De kip laat je 2 uur in het mengsel staan. Vervolgens gooi je het op de BBQ en laat je je kip pil pil liggen totdat ie gaar is. Heb je geen zin in de barbecue? Dan kun je de kip ook prima opbakken in een pan of grillen.

BBQ kip pil pil met rode saus

5. Salade met kip en parmezaanse kaas

Deze salade is het perfecte voorbeeld voor gezonde recepten met kip. Zoek je een vullende en toch heerlijke maaltijd? Dan is deze salade met kip en parmezaanse kaas perfect voor jou. Je kan het kippetje al van te voren bakken waardoor je de salade binnen 10 minuten klaar hebt. De kip is zo heerlijk door de Royal Chicken. Deze kruidenmix zit bomvol kurkuma, knoflook, citroengras, ui, laos, kokos, gember, baobab, ceylon kaneel, paprikapoeder, koriander, komijn, chili, fenegriek, venkel en kardemom. Voeg een eetlepel van deze kruidenmix toe aan je vlees, vis of groenten toe. Zo heb je binnen no time een lekker en voedzaam gerecht op tafel!

The Royals lijn en is 100% puur, zonder e-stoffen, vulmiddelen en toevoegingen en is volledig zoutloos. Hij is extra luxe door de superfoods die erin zitten.

Gezonde recepten met kip

6. Gegrilde parelhoenfilet met zoete aardappelpuree

Dit is inderdaad een lijst met gezonde recepten met kip. En een parelhoen is geen kip, wel een gevogelde. Een parelhoen bevat ook meer eiwitten dan een kip maar wel minder vet en calorieën. Deze parelhoen is heerlijk gekruid met onze Hoer Op De Grill. De peper, paprika, gember, koriander, kokosbloesemsuiker, knoflook, citroengras, zout en chili in de kruidenmix zorgen voor een smaak explosie in combinatie met de parelhoen.

Voor de zoete aardappelpuree gebruiken we de Knoflooksletten.  Deze kruidenmix geeft je niet alleen een heerlijke intense knoflook smaak, de mix van knoflook, zeezout, oregano, tijm, paprika, chili, zwarte peper, ui en mosterdzaad geeft je een smaak die bij elk gerecht past. En alles is binnen 30 minuten op tafel te zetten!

Gezonde recepten met kip

7. Quesadilla met kip en een mango-avocado saus

Deze quesadilla’s met kip en een mango-avocado saus zijn een top vervanger voor je bammetje pindakaas in de middag. En je hoeft er niet langer dan 20 minuten voor in de keuken te staan. Hoe top is dat! Dukkah is een 100% puur kruidenmengsel van hazelnoten, amandelen, koriander, sesam, komijn, venkelzaad, selderij, mint, peper en zeezout. Die kruidenmix maakt dit gerecht top notch. De hazelnoten en amandelen geven dit gerecht precies de crunch die je wilt.

Je kan de Dukkah kruidenmix voor zo veel dingen gebruiken. Dit zijn mijn favoriete dipjes: een romige bloemkool hummus,

Quesadilla met kip

Menu